Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBA UZ DŽAMIJU

Pakistan: Bomba na tržnici hašiša

Khyber
AFP
18.02.2010.
u 15:12

U međusobnom je obračunavanju talibanskih frakcija bombaš samoubojica u džamiji u Khyberu ubio 29 i ranio još pedesetak pripadnika Lashkar-e-Islama.

U pakistanskome sjeverozapadnom "plemenskom pojasu" na granici s Afganistanom međusobni obračuni suprostavljenih militantnih skupina odnose više života od svih američkih ofenziva i protutalibanskih mjera.

Jedan od najtežih masakara dogodio se u četvrtak kad je u Khyberu, u oblasti Ala Khel, jedan bombaš samoubojica uspio ući među okupljene militante kod džamije u blizini tržnice hašiša (što je u prvim izvještajima ublažavano, tvrdilo se da je riječ o stočnoj tržnici) i aktivirao eksploziv, ubivši skoro trideset pripadnika militante grupe Lashkar-e-Islam, među kojima i dozapovjednika te grupe, i ranivši još pedesetak osoba.

Lashkar-e-Islam je već godinama u sukobu s Ansarul Islamom, drugom militantnom skupinom koja se odnedavno preimenovala u Mirovni odbor i koristila pomoć vladinih helikoptera u oružanim obračunima s konkurentima.

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:28 18.02.2010.

Sada samo čekam da mi netko od “dežurnih janjičara“ počne objašnjavati kako su to borci za slobodu :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije