Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost u čakovcu

Padaju cigle na stazu pokraj škole sa 780 djece

'24.02.2012., Cakovec - Denacionalizirana zgrada opasna po zivotu u ulici Kralja Tomislava. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
26.02.2012.
u 12:39

- Stanari mi ne plaćaju stanarinu, i ja nemam čime platiti sanaciju - kaže Franjo Štih iz Zagreba

Sa stambene zgrade u Ulici kralja Tomislava 41 u Čakovcu otpadaju dijelovi pročelja i žlijebovi. Samo nekoliko metara dalje, ulaz je u osnovnu školu koju pohađa gotovo 780 učenika!

- Molimo Boga da netko ne nastrada! Postavili su ispred zgrade neke drvene letve, kao da je to dovoljna zaštita - ogorčeni su roditelji. Riječ je o zgradi u privatnom vlasništvu koja je u postupku denacionalizacije vraćena prijašnjim vlasnicima. Etažirana je, a prema gruntovnici, ima šestero vlasnika iz Zagreba, Čakovca i Piškorovca.

Suvlasnici su dužni upravljati nekretninom, odrediti osobu koja će obavljati poslove zajedničkog upravitelja i osnovati zajedničku pričuvu. Svaki suvlasnik dužan je prijaviti zajedničkom upravitelju štete na zgradi i poduzeti nužne mjere. Tako piše u zakonu, no u stvarnosti je drukčije. Nakon pritužbi građana, Grad je poduzimao mjere koje su bile u njegovoj nadležnosti, no suvlasnici se, vele, oglušuju. Podnijeta je i prijava Državnom inspektoratu koji jedino može narediti vlasniku od otkloni oštećenja opasna za život i okoliš.

Uspjeli smo doći do jednog od suvlasnika.

- Stanari mi ne plaćaju stanarinu, i ja nemam čime platiti sanaciju. Ušteđevinu sam potrošio za dokumentaciju i etažiranje. U toj zgradi svašta se događa, tu su bili i prognanici i dosta je devastirana - kaže Franjo Štih iz Zagreba. Odgovor iz ministarstva o poduzetim koracima s njihove strane još nije stigao.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
16:26 26.02.2012.

Za sad se nista konkretno ne poduzima, ... Takav smo mi mentalitet, ... dok god neko ne nastrada, .. sve je u redu ...Meni je samo zao sto najvjerovatnije nikom od odgovornih nece s ove zgrade pasti cigla na glavu, vec, nastradat ce netko naj manje kriv za ovakvo stanje . Kad se to desi, ... naci ce se neko rjesenje za sanaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije