Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI SCENARIJ ZA 2024.

Najgore tek stiže?! Analitičari za Njemačku nemaju dobre vijesti

28.12.2023.
u 08:46

Temelj njemačke uspješne izvozne ekonomije bili su jeftini energenti. Sad toga više nema. Konkurentnost njemačke industrije smanjena je ili poništena, kaže Božo Kovačević

Komentara 43

Avatar nisam_robot
nisam_robot
09:07 28.12.2023.

Imali su atomske reaktore. Ali pametni kakvi su ljevičari ugasili su ih iz ekoloških razloga. Puno je bolje ne trošiti struju iz reaktora nego kupovati tu struju od Francuza... iz njihovih puno starijih reaktora. (Koji su usput direktno na granici sa Njemačkom)

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:14 28.12.2023.

Gašenje 20 atomki mora imati posljedice. Nikakve vjetrenjače i solari ne mogu to zamijeniti.

EJ
ejStef
09:53 28.12.2023.

Eh da, okretanje zelenom i socijalizmu uvijek ima posljedice kada nestane novaca za trošenje. Priliv od širenja EU-a je presahnuo, zapravo više nije dovoljan, loše političke odluke više se ne daju zakrpati, te je sve krenulo na gore... Njemačka radi birokracije i zelenih već desetljećima ne može iznjedriti niti jednog globalnog lidera, ako pogledate, sve top firme nastale zadnjih desetljeća su ili iz Amerike ili iz Azije... Sada je Njemačka usredotočena na izvlačenje zaliha od svojih građana (i građana EU-a), no i tu nije u bajnom položaju, jer više novca od istih izvlače Kinezi i Amerikanci... U zadnje vrijeme Njemačka i cijela EU se svela na stvaranje novih birokratskih pravila, da bi se zaposlili novi birokrati i stvorili novi porezi. Npr. ako pogledate GDPR, samo to je umjetno stvorilo preko 1 mil. radnih mjesta. Ili primjer - sada se uvode novi tahografi, to će biti milijarde € troška. Još bolje je novi zakon koji obavezuje kućanstva na prelazak s grijanja na fosilne energente, to će građanima izbiti desetke, možda i stotine milijardi iz džepa, a ukupni utjecaj na klimu bit će nevidljiv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije