Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na europskoj razini

Pacijenti Imaju telefon, TV, pa i internet

bolnica
Dominik Grgurić/pixsell
19.05.2011.
u 11:20

Novi odjel za produženo liječenje svečano je otvorio ministar zdravstva, koji je napomenuo da ta ustanova nikad nije radila dugove

Osam godina dolazim ovamo na liječenje. Uvjeti su uvijek bili sjajni, ali ovo je nešto fantastično. Imamo sve, kao u hotelu. I svi su tako dobri i ljubazni, od čistačica do ravnateljice. Njeguju nas kao da smo djeca, oduševljena je 78-godišnja Marija Flanjak iz Slunja, koja se trenutačno oporavlja u Specijalnoj bolnici Duga Resa. S još jednom pacijenticom, Anom Strgar iz Bosiljeva, dijeli sobu na novouređenom Odjelu za produženo liječenje koji ima 465 kvadrata i koji je jučer svečano otvorio ministar zdravstva Darko Milinović. U uređenje nekad zapuštenog i neiskorištenog potkrovlja uloženo je 4,7 milijuna kuna. Karlovačka županija preko decentraliziranih sredstava osigurala je 53 posto, a ostatak dugoreška bolnica. Ima 14 soba, od kojih je svaka opremljena iznad standarda, s televizorom, klimom i telefonom. Na odjelu je i dnevni boravak u kojem je moguć pristup internetu.

 – Kada smo prije dvije i pol godine krenuli u reformu zdravstvenog sustava, koji je svaki mjesec stvarao gubitak od 250 milijuna kuna, "upala mi je u oko" upravo dugoreška bolnica. Nisu imali nikakvih dugovanja. Čestitam svim djelatnicima, na čelu s ravnateljicom, na postignutom – rekao je ministar Milinović. Podsjetio je da je hrvatsko zdravstvo snažno koliko su jake bolnice u Dugoj Resi, Karlovcu, Ogulinu, Kninu... Herta Belobrajdić, ravnateljica bolnice koja obilježava 115 godina postojanja, kazala je da su uređenjem odjela omogućili uslugu na europskoj razini. Uvijek su težili kvaliteti, a popunjenost njihovih soba kreće se od 98 do 100 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije