Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uočeno crvenilo

Pacijent iz Varaždina kazao da je pio gaziranu vodu, utvrđena su mu lakša oštećenja

Varaždin: Župan Čačić i vijećnici stariji od 65 godina cijepili se protiv koronavirusa
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/41
08.11.2023.
u 12:58

Ravnatelj OB Varaždin, Damir Poljak, rekao je da slučaj prijavljen Ministarstvu unutarnjih poslova zbog sumnje na ozljedu kemijskim reagensima

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak potvrdio je novinarima da je u objedinjeni hitni prijem jučer oko 20.30 sati primljen pacijent koji se žalio na pečenje u grlu i ždrijelu. Uočeno je i crvenilo. Rekao je da je prije toga popio gaziranu vodu koju je popio i pacijent iz Rijeke. Muškarac je star oko 50 godina i dolazi s područja Varaždinske županije, a radi kao prijevoznik. Gaziranu vodu popio je, kako je rekao medijima, na putu iz Zagreba prema Varaždinu.

- Nakon obrade naših liječnika, utvrđeno je da se radi o lakšim oštećenjima sluznice grla i usne šupljine i nakon dijagnostičkih pretraga pušten je kući - kazao je Poljak i dodao da je slučaj prijavljen Ministarstvu unutarnjih poslova zbog sumnje na ozljedu kemijskim reagensima.

VIDEO Pogledajte kako se povlači Coca Cola iz trgovina

Ministar Vili Beroš potvrdio je jutros da se u Hrvatskoj pojavilo još nekoliko sumnji na slučajeve trovanja pićem.

"Trebam izvijestiti javnost da sve institucije u RH rade svoj posao te da je pravodobno obaviještena policija i Državni inspektorat. Zdravstveni sustav je spreman, postupa se prema postojećim protokolima. Ono što vam mogu reći jest da imamo još nekoliko bolesnika, slučajeva sumnje na trovanje pićem. Konkretno je novih četvero, jedan je u Vinogradskoj u bolnici na opservaciji, za njega se sumnja u ozljeđivanje kemijskim elementima, jedan je u Varaždinu, dok su dva u KBC-u Zagreb. Srećom, svi do sada novi zabilježeni slučajevi s blažim su simptomima i većina će pacijenata biti otpuštena na kućno liječenje", rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije