Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.02.2014. u 12:00

Ako već nema novca, zašto nema bar poštovanja za te humane profesije

Najteže mi je bilo rezati plaće profesorima i učiteljima, još je lani govorio hrvatski premijer, ali vlastitu izjavu očito nije razumio pa i dalje uporno reže li reže što prosvjetarske plaće, a što dodatke na plaću. Kako kolektivne ugovore ionako prezire, oni su u Hrvatskoj doživjeli sudbinu ptice dodo. Našem premijeru koji, kad vidi borbeno vozilo, voli glumiti Tarzana, ali u pravilu ispadne Švejk, nisu po volji ni sindikati. Posebno ne oni koji zastupaju interese prosvjetara jer su njihovi čelnici borbeni i blagoglagoljivi.

U nedostatku konkretnijih vanjskih i unutarnjih neprijatelja, naš je premijer sa svojim kabinetom našao glavne krivce za hrvatsku recesiju koja iz privremenosti prelazi u konstantu. U prvom redu to su “preplaćeni” prosvjetari (a slijede ih, istini za volju, i liječnici), profesije koje su već dvije godine na meti Kukuriku koalicije.

Hrvatska bi doista procvjetala da nemamo toliko tih obrazovanih neradnika koji se motaju po grijanim državnim zgradama, jedva čekaju godišnje odmore (koji traju unedogled), koriste svaki slobodni dan na koji imaju pravo, inzistiraju na plaćanju prijevoza, pa se čak i sjećaju vremena kada im je poslodavac plaćao topli obrok... Premijer je u borbi protiv tih vječnih parazita zaboravio da ga je othranila prosvjetarska plaća (majka mu je bila nastavnica stranih jezika). Pa ako već u državnoj blagajni nema novca, zašto onda barem nema više poštovanja prema humanim profesijama čiji se rad i ne može mjeriti samo Linićevim štopericama?

>> Učiteljima će srezati plaće za oko tisuću kuna!

Komentara 3

KA
kafka
12:07 21.02.2014.

Nastavnici, učitelji i profesori nikome ne dati prolaznu ocjenu ako mu je logika strana - jer takvi sigurno idu u politiku, sve nas upropaštavaju, a vama smanjuju plaće i ponižavaju vas. Uvedimo certifikat za bavljenje politikom! .

MA
matildica
12:28 21.02.2014.

žalosno a upravo oni su ih doveli na vlast

RE
rennes
13:26 21.02.2014.

U svakom je slučaju loše da se reže plaće prosvjetarima i liječnicima! Ali, rijetko se spominje da osim tih, notornih "crkvenih miševa", u nekim drugim službama i ustanovama ima jako puno visoko obrazovanih djelatnika, koji imaju čak i niža primanja, a rade također društveno korisne stvari! Problem je u tome što nitko ne spominje da se i dan danas politički postavlja nesposobne, nestručne i često krajnje nekompetentne stranačke ljude na gotovo sve upravljačke ( šefovske) pozicije, a takvi rade ogromne štete svojim neznanjem, nesnalaženjem, lošim vođenjem, miješanjem u rad pojedinih stručnjaka, nerijetko i opstruiranjem struke ... Problem su i famozni menadžerski ugovori na razini državnih tvrtki, ogroman broj općina, koje često ne posjeduju ni elementarne ljudske ni financijske resurse za uspješan rad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije