Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajno oružje

Ljepotica šokirala otkrićem: Ušla sam u tajni program i u meni su stvorili drugu osobu

Candy Jones
19.12.2016.
u 10:40

Candy Jones iznijela je svoja traumatična iskustva prouzročena CIA-inim tehnikama kojima su utjecali na mentalno stanje ljudi

Jessica Arline Wilcox, američki model i pin-up djevojka iz Drugog svjetskog rata postala je slavna nakon što je priča o CIA-inu programu kontrole uma (MKUltra) isplivala u javnost. Središnja obavještajna agencija SAD-a spomenuti program provodila je dvadesetak godina, i to od pedesetih godina prošlog stoljeća.

Jessica, poznatija pod umjetničkim imenom Candy Jones koje si je nadjenula nakon srednje škole kad se počela baviti modelingom, sa svojim suprugom, radijskim voditeljem Longom Johnom Nebelom, iznijela je svoja traumatična iskustva prouzročena CIA-inim tehnikama kojima su utjecali na mentalno stanje ljudi i mijenjali im moždane funkcije, no mnogi su još uvijek skeptični kad je riječ o toj priči.

No, prisnažio ju je u svojoj knjizi 'CIA-ini liječnici' i dr. Colin A. Ross, psihijatar koji je ranije radio za CIA-u. On tvrdi da je imao uvid u 15.000 stranica CIA-inih dokumenata prema kojima je zabilježeno sustavno kršenje ljudskih prava američkih psihijatra u posljednjih 65 godina, piše portal Ozy.

Naveo je da je tajni program MKUltra uključivao hipnozu, lijekove, izolaciju, pa čak i mučenje, a eksperimenti su prouzročili amneziju i stvarali nove identitete ljudi. Tako je bilo i s Candy Jones.

No, njezina teška priča počinje još u djetinjstvu. Rođena je 31. prosinca 1925., a dr. Ross u knjizi opisuje kako joj je djetinjstvo bilo kao iz noćne more jer ju je majka fizički zlostavljala i često zaključavala u sobu.

Tijekom Drugog svjetskog rata postala je tražena pin-up djevojka, a kad se prilikom posjeta jednoj vojnoj bazi razboljela od malarije, otišla je na liječenje na Filipine, gdje je upoznala doktora Gilberta Jensena. Upravo on ju je kasnije uveo u CIA-in tajni program.

Ranih 60-ih godina otvorila je školu za manekenke, a ona je, kako je sama ispričala, služila i kao "poštanski sandučić" za FBI. Kobni ponovni susret s Jensenom, nakon kojeg je ušla u MKUltra program, dogodio se u studenom 1960., a pristupila mu je zbog financijskih teškoća. Kako tvrde Candy i njezin suprug, Jensen je nakon toga postao njezin kontrolor. Tijekom hipnoze davao joj je i LSD pa je stvorila svoj alter ego – Arlene.

– Candy je stvorila nekoliko imaginarnih prijatelja u glavi, međutim jedan po jedan su nestajali i na kraju je ostala samo Arlene. Dominantna i veoma teškog karaktera – piše u knjizi dr. Ross.

Arlene je postala savršeni glasnik, obučena je da koristi eksploziv, podnosi bol te je naučila sve o špijunaži. Ako bi bila mučena, ne bi otkrila nikakve informacije. Navodno je obilazila brojne vojne baze u SAD-u, a sedamdesetih godina osumnjičena je za neuspjeli pokušaj oslobađanja američkih ratnih zarobljenika u Vijetnamu.

Njezin je suprug sve razotkrio ubrzo nakon njihova vjenčanja 1972. godine. Bio je presretan što je oženio prekrasnu plavušu, no njezine nagle promjene raspoloženja i karaktera dale su naslutiti da nešto nije u redu. Posebice kad bi se dogodilo da se nakon nasilnih ispada ničega ne sjeća. Ubrzo mu je otkrila da radi za vladu te da često napušta grad.

Prvo je pomislio da supruga ima ljubavnika pa joj je zbog nesanice ponudio liječenje hipnozom misleći da će pritom otkriti njezinu aferu. No, otkrio je zapravo njezin alter ego – Arlene.

Komentara 6

Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
12:16 19.12.2016.

Ma nebi to Ameri, oni su demokratska nacija koja poštuje ljudska prava.

GE
geez
13:50 19.12.2016.

vrlo bitne vijesti! hvala VL

ĆU
ćuprija
11:01 19.12.2016.

jeftina holivudska produkcija .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije