Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRANI U SABORU

Ovo su novi članovi Programskog vijeća HRT-a

Nikola Baketa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
10.02.2017.
u 14:05

Zastupnici su glasovali o 31 prijavljenom kandidatu, a neki među njima nisu dobili ni jedan glas

Hrvatski sabor izabrao je danas petoricu članova Programskog vijeća HRT-a. Zastupnici su glasovali o 31 prijavljenom kandidatu, a neki među njima nisu dobili ni jedan glas.

U Programsko vijeće zastupnici su izabrali znanstvenika Nikolu Baketu sa 112 glasova, leksikografa Vlahu Bogišića sa 110 glasova, povjesničara Ivicu Lučića s 91 glasom, izvršnog direktora Hrvatskog crvenog križa Roberta Markta s 87 glasova te glavnog tajnika Matice hrvatske Zorislava Lukića s 83 glasa. 

Sabor mora izabrati i glavnog ravnatelja HRT-a, no iako je još prošlog tjedna Odbor za medije saslušao devet kandidata i najavio za ovaj tjedan sjednicu na kojoj će izabrati kandidata kojeg će predložiti Saboru na glasovanje, sjednica još nije sazvana.

>> HDZ za Antu Sarjanovića, a SDP i Most za Blagu Markotu?

>> Nadzorni odbor HRT-a zbog nepravilnosti kod nabave audiovizualnih djela zove Državnu reviziju

Komentara 20

MO
mobitel20
14:32 10.02.2017.

Ovaj Baketa je ekstremni jugonacionalist i sorosoid ! Strahota je da su i s centra i desnice glasovali za takvu osobu. To je malo perfidniji Pernar ! A i Bogisic mi slici na novog "Silobrcica"...Jedini plus su Lukic i Lucicic ali biti ce manjina. HRT ostaje cvrsto pod vecinskim nadzorom ultraljevicara i sorosoida ! Zali Boze glasova za tzv."desnicu". Plenkovicu, ne zivi covjek samo o kruhu ! Sa tom Obuljenkom predajes hrvatske duse jugonacionalistima koji zatiru sve tradicionalne hrvatske vrijednosti i promiviraju jugonacionalisticke i sorosoidne zamisli !

DY
dynasty1402
14:46 10.02.2017.

Uf.....čim ga vidim sa tom bradurinom....ne vjerujem mu....!!!!!

TV
tv5378
14:26 10.02.2017.

Robert Markt pokrao novce za pomoc stradalnicima poplave,uz blagoslov Milanovica.Danas nagrada za to 'hrabro 'djelo.Pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije