Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europa na biralištima
Povratak na članak

Ovo su najbitniji izbori u povijesti EU zbog Brexita, Trumpa i drugih populista

Upisano je 426.828,171 birača koji biraju 751 zastupnicu i zastupnika u novom sazivu Europskog parlamenta

Komentari 29

Avatar marlboro_man
marlboro_man
07:27 24.05.2019.

jel ima li većih populista od ljevičara? zastupaju da su svi jedanki, svi isti, i da svima treba davat isto, pa čak i neradnicima i ljenčinama i pokvarenjacima, ljudima koji bježe od bilo kakve odgovornosti, svima isto i svi su isti po njima!..vic!

VL
DU
Deleted user
07:13 24.05.2019.

He he... Kao po špranci, mediji suvereniste nazivaju populistima i sl. a ti ljudi samo žele da se eu manje miješa u život i zakone njihovih država. Podrška suverenistima svih opcija! 👍

VL
Avatar YJAK_Y
YJAK_Y
07:26 24.05.2019.

EUrupa će završiti kao i SFRJ. Smeće na smetlištu povijesti.

VL
MK
mksdk
07:40 24.05.2019.

Ukoliko želite Europu napučiti sa muslimanima, crncima i inima, te je na taj način zauvijek uništiti, glasajte za "renomirane" stranke tipa SDP i Plenkijev HDZ.

VL
NJ
nada.jurincic
07:23 24.05.2019.

Spasimo EU od antipopulista i neokomunista masona.

VL
Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
07:12 24.05.2019.

Populist ti je tata.

VL
PR
prajdali100
07:29 24.05.2019.

Daljinski je u mojim rukama " oružje". Upravo gledam jutarnji program tv Pink na kome " ugledni gosti" govore o značaju ovih izbora za Srbe. Da parafraziram:" Vreme je da se u ustaškoj Hrvatskoj čuje glas proteranih Srba.Svi na izbore ! Evropa mora čuti srpski glas !!! " U studiju se čude kako su mesić i ćiro blažević mogli podržati Pupovca pošto su do jučer bili pro- NDH nastrojeni.....Voditelj Sarapa je bolesna osoba.....

VL
KA
kapunjohan
07:35 24.05.2019.

Ovi izbori su ,,bezlični,, i nevažni kao i predhodni ali naravno jako su važni za one koji će se ;; mazati,, sredstvima iz EU proračuna. Sad nas pozivaju na veliku izlaznost jer se boje da baš njihovi birači neće glasati a kad sve prođe gledaju ,,sebe,, tko je prošao i jedino je to važna pa makar dobio samo desetak glasova. Za koga se čuje da je nešto pametno progurao kroz EU institucije , recimo protiv besplatnog preuzimanja kadrova koje smo školovali ,,mi,, porezni obaveznici -nema besplatnih škola- ili recimo za izjednačavanje plača , socijalnih fondova za ujednačije mirovine itd. ima toga puno ali o tom nema glasa.

VL
PR
prajdali100
07:35 24.05.2019.

U Srbiji je velika mobilizacija da izlazak na izbore bude masovan.Vučić je naredio da se mora učiniti sve da Srbin iz Hrvatske uđe u EU parlament.Kreće opsada našeg veleposlanstva u Beogradu i konzulata u Subotici a stotine autobusa su u pokretu...

VL
Avatar navijač
navijač
07:58 24.05.2019.

Hrvatsku samo klasična desnica može izvući iz utapanja u bezličnost EU i daljnji pad same Hrvatske na svim razinama.

VL
Avatar southman
southman
07:41 24.05.2019.

Sada je i Trump populist ?? Doduše ne u tekstu ali jeste u naslovu teksta !?

VL
KA
kapunjohan
08:02 24.05.2019.

Namjeru Pupovca treba po svaku cijenu spriječiti ,jer u parlamentu EU nebi smijelo biti stranaka čiji se zastupniki biraju isključivo po nacionalnoj pripadnosti naroda koji je manjinski narod u matičnoj državi ,a da ne govorim koliko bi on štetio ugledu Hrvatske. Drugo kako će izgledati ta parlament kad se počmu po tom uzor ,pirati zastupnici i u drugim EU članicama - to će biti gospodo raspad ,,sistema,, sa nesagledivim posljedicama.

VL
ST
stefj
08:22 24.05.2019.

Aha, eurokrati su u panici da ne krene raspad EU-a, da države ne počnu izlaziti poput VB. Tko će im onda plaćati visoke plaće da tamo laprdaju i donose štetne direktive poput GDPR-a i EuroZAMP-a... EU je tehnološki devastirana, u svijetu se razvijaju nove tehnologije, a u EU se samo priča o tome kako te tehnologije oporezivati. Totalno destruktivna tvorevina što se tiče napretka...

VL
KC
Kcro
08:56 24.05.2019.

Kakav ljevicarski uradak kao da ga je juncker makron merkel ili plenkovic pisao.......

VL
Avatar comparator
comparator
08:06 24.05.2019.

EU je izgleda samo interes Njemačke koja kroz političku elitu sprovodi svoj plan ovladavanja resursima i procesima unutar drugih zemalja takozvane zajednice.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:37 24.05.2019.

U Ujedinjenom Kraljevstvu nema izlaznih anketa za izbore za parlament EU u ovom trenutku a objava rezultata bit će u nedjelju navečer. Međutim, postoje vrlo neugodne prognoze po britanske parlamentarne stranke. Stranka BREXIT koju vodi Nigel Farage, njemački državljanin, bibi prema prognozama trebala osvojiti preko 30% glasova iako je tek osnovana. Uz nju bi trebali napredovati i liberalni demokrati s oko 20%, a zatim slijede laburisti pa zeleni a tek su peti konzervativci koji imaju većinu u sadašnjem parlamentu UK. Nigel Farage koji se s prijezirom izjašnjava javno o Republici Hrvatskoj usred parlamenta EU, mogao bi ako ovi izbori tako završe pokrenuti i jaku britansku parlamentarnu stranku koja ima mogućnosti osvojiti vlast u britanskom nacionalnom parlamentu na prvim izborima koji slijede. U tu svrhu potrebno je srušiti britansku vladu koju vode konzervativci, izazvati krizu vlade i nove izbore. Kada krajem godine UK izađe iz EU Nigel Farage bi mogao samostalno ili u koaliciji voditi UK na čelu vlade. Britanci su naučeni da ih stoljećima vode kraljevi njemačke krvi (i sama kraljica Elizabeta II i njezin suprug su njemačkog porijekla) pa tako i njemački državljanin na čelu britanske vlade neće biti veliki problem. Odlaskom UK iz EU ujedno će otići i britanski europski parlamentarci pa više neće biti prilike slušati u parlamentu EU uvrede Nigel Farage-a na račun Republike Hrvatske i Hrvata.

VL
KO
komar64
12:27 24.05.2019.

Pitanje je samo za koga su bitni...za razvijene zemlje da ali za zemlju poput Hrvatske...to je glasanje za uhljebe.

VL
DU
Deleted user
15:32 24.05.2019.

Kme, kme... Kakvi populisti kakvi bakrači. To je etiketa koju leftardi dijele protivnicima, nešto slično kao što naši jugolevičari sve osim njih zovu ust*asama... Ono čega se boje pučani i socijalisti je isto čega se boje HDZ i SDP... Da im ne uleti netko treći i uzme zlatni rudnik iz kojeg sišu krv građanima i nemilice se bogate... Sretno "populistima" u boju s dvoglavom aždajom....

VL
VJ
vjaceslav
13:06 24.05.2019.

ja sam populist - iz naroda s narodom! - i smatram se vrlo pozitivnom osobom - volim obitelj, hrvatsku domovinu i hrvatsku katoličku vjeru, ali nisam protiv drugih naroda i drugih vjera, ako oni poštuju lijepu našu hrvatsku.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:53 24.05.2019.

Završili su izbori za parlament EU u Nizozemskoj i ima određenih pomaka. Konačni rezultati bit će objavljeni u nedjelju 26. svibnja navečer, nakon što završe izbori u svim državama članicama. Ali postoje izlazne ankete koje glasači daju neposredno nakon što su izašli sa glasačkog mjesta, koje su dosta pouzdan izvor trendova u ukupnom raspoloženju glasača. Prema tim anketama u Nizozemskoj će najviše glasova dobiti socijaldemokrati, dvostruko više od prethodnih europskih izbora i iznad prethodnih prognoziranih očekivanja. Drugi su vladajući liberali nizozemskog predsjednika vlade koji su također u porastu, dok su euroskeptici postigli također uspjeh jer su od nule na prethodnim izborima došli na četvrto mjesto. Među onima koji su napredovali jesu i zeleni. Oni koji su izgubili dio povjerenja građana su kršćanski demokrati i socijalističko-liberalni demokrati. Najveći gubitnici su slobodarska stranka krajnjih desnih nacionalističkih opredjeljenja i agresivne protumigrantske politike koja izgleda osim izraženog nacionalizma nije pružila ono što su prema anketama tražili građani Nizozemske, a to je prosperitet i daljnji ekonomski razvoj države, unutrašnja stabilnost i još veće građanske slobode po kojima Nizozemska je među najrazvijenijima u Europi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.