Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
csi u metropoli

Ovo su lokacije koje su Zagrepčani označili kao 'crne točke'

ljepljiva traka (1)
Foto: Stranka Za grad
1/13
13.05.2013.
u 11:25

Poziv iz stranke Za grad Zagrepčani su shvatili ozbiljno pa ljepljivom trakom obilježili lokacije koje smatraju problematičnima.

Poziv iz stranke Za grad Zagrepčani su shvatili ozbiljno pa ljepljivom trakom obilježili lokacije koje smatraju problematičnima. Fotografije s kriznih punktova poslali su stranci. 

U nastavku je popis lokacija koje 

1. Blok Badel: Ni prije ni poslije objave rezultata javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja u svibnju 2012. godine Grad Zagreb nije učinio ništa u vezi s uređenjem Bloka Badel u samom centru grada.

2. Tvornica Gorica: neadekvatna upotreba, izgled i održavanje prostora u neposrednoj blizini Kvaternikovog trga.

3. Klaonica: i dalje nepoznata namjena arhitektonski vrijednog kompleksa i prostora velikog potencijala.

4. Urbana oprema: ovako nemarno postavljena, upućuje na općenit nemar prema gradu i samoj funkcionalnosti opreme.

5. Ribnjak na Trgu Petra Krešimira IV.: poražavajuće stanje dijela jednog od vrednijih parkova Donjeg grada i istovremeno opasnost za djecu.

6. Langov trg: nije smio biti pretvoren u benzinsku crpku 2003. godine.

7. Kazalište Mala scena: zatvaranje kao kazna za tekstove Vitomire Lončar? Nedopustivo!

8. Prazan prostor: još jedan prazan poslovni prostor, Erdödyeva ulica.

9. Dio Nade Dimić - Poslovni centar Krešimir: zapuštena bivša tvornica u Branimirovoj ulici, samom centru grada, i na frekventnom turističkom potezu između Glavnog i Autobusnog kolodvora, realizacija predviđenog poslovno-stambenog kompleksa nije se maknula s mrtve točke već nekoliko godina.

10. Nada Dimić: centralna lokacija, propada, najavljeno je da će je firme IGH i Stipić grupa pretvoriti u poslovno-stambenu zgradu. Grad bi trebao barem pogurati stvari da se nešto pokrene u vezi s time. 

11. Sesvete: nezavršena srednja škola, Sopnica Jelkovec.

12. Sesvete: nezavršeno igralište uz srednju školu u S. Jelkovcu.

13. Parkiralište u Branimirovoj: upitna namjena lokacije, u blizini dvije podzemne garaže (Importanne Centar i Branimir Centar).

14. Sesvete: neiskorišten poslovni prostor.

15. Stajališta za bicikl: Koliko bi bilo teško postaviti ih na na frekventnim mjestima u gradu?

16. Nogostup na Savskoj.

17. "Parkiralište" na Slavonskoj aveniji.

18. Glomazni otpad na Srednjacima - novo odlagalište?

19. Maksimirski stadion: rupa bez dna.

20. Branimirova - ulaz: prikazuje nemar institucija za održavanje zgrada i stanje zapuštene Branimirove u kojoj se čini da nema života osim za Muzej ulicne umjetnosti,

21. Dvorište u Vlaškoj: apsurdno stanje prostora u užem centru grada.

22. Uljara: obećana nezavisnoj kulturi, trebala biti obnovljena odavno, propada i čeka bolje dane.

23. Maksimir: Napuštena i nedovršena zgrada u Kraljevićevoj ulici.

24. Zagrebački Holding već godinama krši Zakon o zaštiti potrošača, prema kojem je zabranjeno stavljanje oglasnih poruka i materijala u poštanske sandučiće ili na njih, kao i pred ili na kućna vrata, ako je takva zabrana na njima jasno napisana, time što dostavlja reklamne materijale u kuverti s računima ignorirajući ovu zabranu.

25. Neiskorištena dvorišta unutar stambenih blokova: Donji grad ih je prepun. Rijetko se (čitaj: gotovo nikad) adekvatno koriste. Ovo je dvorište unutar bloka Lj. Posavskog - Crvenog Križa. Kad sam bila mala, ovakva dvorišta su bila dječji raj za mene i moje prijatelje. Bilo bi super kada bi se stanari aktivirali i obnovili sadržaje koje bi takva dvorišta mogla nuditi. Društvene vrtove, stolove za druženje, roštilj, tuš, prostor za sunčanje, cvijeće i drveće za dječje igre...

>>Ljepljivom trakom obilježite stvari koje vas najviše smetaju

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije