Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA

Ovo su jedina četiri grada u Hrvatskoj koji imaju više rođenih od umrlih

15.12.2022.
u 08:41

Pozitivan prirodni prirast ima i 21 općina. Općina i gradova s više rođenih nego umrlih 40 posto je u Dalmaciji. U Zagrebu i Međimurju četvrtinu je više umrlih nego rođenih. Kada se gledaju gradovi više rođenih od umrlih imaju samo Solin, Metković, Vrgorac i Dugo Selo

Komentara 47

Avatar nekakav
nekakav
09:22 15.12.2022.

nikad novci nisu bili presudni za više djece u obitelji. nema dokaza da viši standard vuče za sobom i više djece, upravo suprotno. viši standard podrazumijeva aktivnosti kojima se ne možeš baviti ako imaš 2-3 djece. nećeš ti subotu provesti u šoping centru i u par kafića ,terasa, na kavama, ako imaš 3 djece, koji imaju svoje aktivnosti. nećeš ti ići 3 puta nam more, svaki vikend na izlet, jer djeca su tu, ne mogu s tobom u rim na produženi vikend, jer u subotu imaju utakmicu, nastup. zbog djece danas treba žrtvovati svoj komfor, svoj život. a tko je to danas spreman zbog 2-3 kmečavca propustiti ugodna druženja tijekom čitave godine? sa 40, kad je jasno da ih nećeš više ni imati, postanu ti tuđa djeca naporna još više. sa 55 želiš mi, a djeca, tuđa, su nešto najgoreg u zgradi što postoji, po tebi. a penziju bi ti netko trebao osiguravati, ne... nemaš djece, zašto da tuđa za tebe rade?!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:52 15.12.2022.

Solin i Dugo selo iz razloga što se maldi sele iz Splita i Zagreba u ta mjesta jer su stanovi upola jeftiniji a Vrgorac i Metković zbog fiktivno prijavljenih stanovnika iz Hercegovine.

DU
Deleted user
08:54 15.12.2022.

Godišnje gubimo oko 50 000 ljudi i to je činjenica, za 10 godina biti će nas oko 3 milijuna, prosijek popravljaju useljenici iz Pakistana, Indije, Tajlanda, Kine te sada i Ukrajine. Gotovo je sigurno da će za 100 godina Hrvati biti manjinski narod u RH, te je uopće i pitanje da li će više biti RH ali je sigurno da hrvatski jezik više neće postojati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?