Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA ŠITUM:

'Ovo se moglo davno riješiti da je DORH reagirao na dokumente'

Ivica Šitum i Jasminka Žužić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
10.02.2014.
u 15:37

Prikupljeni novac ne smije biti prenamijenjen za ništa drugo osim za liječenje, tvrdi Jasminka Žužić

Na Općinskom sudu u Novoj Gradiški održano je prvo ročište na kojem Đana Atanasovska i Ivica Šitum, roditelji pokojne Nore Šitum, od suda traže donošenje privremene mjere kojom žele spriječiti moguće nezakonito raspolaganje dijela novčanih sredstava udruzi Hrabro dijete, a koja su prikupljana tijekom humanitarne akcije za liječenje male Nore i preostala su nakon njezine smrti. Riječ je o nešto više od četiri milijuna kuna koji se trenutačno nalaze na računu te male novogradiške udruge.

Predsjednica Hrabrog djeteta Jasminka Žužić, koja je pozvana na današnje ročište, nema ništa protiv da mjerodavne institucije i tijela utvrde i donesu pravorijek kome će u konačnici preostali novac pripasti. Ona smatra da ta sredstva pripadaju svoj oboljeloj djeci, pa tako i novogradiškoj. Međutim, pribojava se da bi, kad bi novac pripao zakladi roditelja Nore Šitum, članovi njezine udruge i bolesna djeca u Novoj Gradiški time bili uskraćeni. Sudska objava rezultata današnjeg ročišta, odnosno eventualno donošenje ili nedonošenje rješenja o osiguranju privremene mjere kojom bi se do okončanja spora spriječilo raspolaganje novcem, zakazana je za četvrtak u 13 sati.

– Predočili smo svoje dokaze iz kojih proizilazi opasnost da će raspolaganje novčanim sredstvima biti upotrebljeno protivno zakonu. Smatramo da smo na razini vjerojatnosti dokazali postojanje svoje tražbine i stoga očekujemo ovu privremenu mjeru i sprečavanje daljnjeg raspolaganja novčanim sredstvima – kratko je prokomentirao odvjetnik roditelja Dean Španović.

– Nakon svega što smo do sada prošli, sada još moramo prolaziti i kroz ovaj inscenirani cirkus. Ovo se moglo još davno riješiti da je Državno odvjetništvo reagiralo na dokumente koje smo im dostavili, a koji govore o nečasnim radnjama i kriminalu. Ne znam iz kojega se razloga kasni s nečim što je trebalo biti već odavno gotovo – kaže otac malene Nore Ivica Šitum. 

– Prikupljeni novac ne smije biti prenamijenjen za ništa drugo osim za liječenje. Roditelji smo djece oboljele od malignih bolesti, a to se ovdje i te kako zaboravlja. Ako novac ode s našeg računa, više nemamo garancije da će biti upotrijebljen i za liječenje naše djece. Novogradiško područje ima veliku potrebu za tim novcem, jer puno je oboljele djece od malignih bolesti – ističe predsjednica udruge Jasminka Žužić koja tvrdi da se cjelokupan iznos novca nalazi na računu udruge i do danas nije taknut.

Komentara 25

DU
Deleted user
17:28 10.02.2014.

ako je novac sakupljala cijela Hrvatska, a je, onda je on namijenjen za liječenje djece cijele Hrvatske, liječenje a ne graditi apartmane ili što god.

Avatar Dr.Hook
Dr.Hook
16:09 10.02.2014.

Ne znam,da se meni,ne daj Bože,desi takva tragedija kao ovim ljudima,mislim da bi mi najmanje bilo do novaca, naslikavanja po novinama i razvlačenja po sudovima..Ovo je već,pomalo ljigavo...

Avatar pozitiva
pozitiva
18:06 10.02.2014.

Sto hoce ovi Situmi? Pa zar je moguce da su se polakomili za novcima koji i tako uopce nisu njihovi. Za ne vjerovati. Novac pripada drugoj bolesnoj djeci,a ne Situmima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije