Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita tržišta

Ovo pitanje je vrijedno 2 bilijuna eura, a toliko je “teško” i tržište javne nabave EU

Danas je posljednji dan u Hrvatskoj kada se može plaćati kunama
Marko Lukunic/PIXSELL
29.06.2023.
u 09:34

Utvrdilo se da je EU previše ovisna o dobrima i proizvodima koji dolaze vanjskih tržišta, a gospodarski subjekti koji dolaze iz drugih država, koriste netransparentne državne poticaje.

Pitanje učinkovite provjerite referenci gospodarskih subjekata iz trećih zemalja na javnim natječajima u Hrvatskoj  kulminiralo je zbog opasnosti da su navedene reference često lažne. Ovo će pitanje, prema svemu sudeći, biti anulirano na terenu.

Pitanje vrijedno 2 bilijuna eura, koliko je “teško” tržište javne nabave Unije, glasi: “Ide li EU u smjeru zaštite europskih ponuditelja i zajedničkog tržišta kroz trasiranje strategije reciprociteta u sustavu javne nabave, sve kako bi svoje tržište i ponuditelje zaštitila od nelojalne konkurencije i nametnula pregovore o ovim važnim sporazumima”?

Utvrdilo se da je EU previše ovisna o dobrima i proizvodima koji dolaze vanjskih tržišta, a gospodarski subjekti koji dolaze iz drugih država, koriste netransparentne državne poticaje i iskrivljuju tržište, navodi profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta Marko Turudić za Poslovni.hr.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zoran Milanović na promociji novih časnika Oružanih snaga RH i dodjeli prvih časničkih činova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije