Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ovo nije objašnjenje ni opravdanje zločina srpskog učenika, već slika svijeta koji smo stvorili

Povodom strašne beogradske tragedije, nesreće i zločina mnogi opet potežu pitanje kompjutorskih igrica punih nasilja i ubijanja. Što se toga tiče, u jedno sam čvrsto uvjeren: takve igre “pomažu” djeci i tinejdžerima koji ih igraju da prevladaju urođenu odbojnost ljudskih bića prema ubijanju drugih ljudskih bića

Komentari 1

Avatar Carbonado
Carbonado
23:31 09.05.2023.

E, moj Pofuk... Naravno da su krive videoigre, a nikako nisu krivi redom: moderni način života, otuđenost djece od roditelja, kultura u kojoj je svako dijete istovremeno i nježna pahuljica i genijalac, virtualni život na društvenim mrežama, nemogućnost djece da se adekvatno nose sa životnim pritiscima, stav da svi imamo pravo na apsolutnu sreću i uspjeh, pritisci okoline, kultura izbjegavanja bilo kakve odgovornosti, nesposobnost sagledavanja čak i najočitijih posljedica svojih djela... Ali neka si ti to nama sveo na videoigre.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.