Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije dobro

Stigla vremenska prognoza: Izdan crveni alarm, puhat će orkanska bura...

Snijeg u Zagrebu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
17.12.2018.
u 10:31

Padaline će se primiriti do četvrtka kada bi opet mogli imati niže temperature i više oborina. Moguća je kiša, susnježica i malo snijega, a na Jadranu bi građani trebali biti spremni na buru s orkanskim udarima

Kao i za vikend i u ponedjeljak se očekuje oblačno vrijeme, ponegdje uz snijeg na kopnu, ali kišu i buru na Jadranu. Vikend je bio izrazito hladan, a iste temperature nastavit će se i u idućim danima.

“U istočnoj Hrvatskoj uglavnom oblačno, ponegdje s jutarnjom maglom. Sredinom dana i poslijepodne mjestimice može pasti malo snijega, ponajprije u Posavini. Jutro hladno s temperaturom između -10 i -5 °C, iako se u područjima gdje se zadrži niska naoblaka temperatura neće toliko sniziti. Najviše dnevne vrijednosti od -3 do 0 °C.

Foto: DHMZ
U središnjoj Hrvatskoj malo manje hladno, i tijekom noći i jutra i tijekom dana. No, i tu će uz prevladavajuće oblačno vrijeme mjestimice biti snijega, poglavito u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji te u okolici Zagreba. Puhat će ponegdje umjeren sjeveroistočnjak", javlja HRT koji dodaje kako će na sjevernom Jadranu bura jačati na jaku, mjestimice s olujnim pa i orkanskim udarima, osobito podno Velebita.

Prevladavat će oblačno, povremeno sa snijegom u gorju, uz podebljavanje postojećeg snježnog pokrivača za nekoliko centimetara. Snijeg je vjerojatan i u unutrašnjosti Istre, a prolazno ga može biti i mjestimice na obali, gdje će biti i povremene kiše. Za područje oko Velebita DHMZ je izdao čak i crveno upozorenje, a za Kvarner i Dalmaciju narančasto.

Foto: DHMZ

Kiše će biti i u Dalmaciji, a u njezinoj unutrašnjosti padat će i snijeg. Nakratko je padanje susnježice i snijega moguće i mjestimice na obali. Nakon juga, koje će zapuhati u noći i ujutro, tijekom dana će okrenuti na buru koja će jačati. More umjereno valovito i valovito, na otvorenome i jače valovito. 

Padaline će se primiriti do četvrtka kada bi opet mogli imati niže temperature i više oborina. Moguća je kiša, susnježica i malo snijega, a na Jadranu bi građani trebali biti spremni na buru s orkanskim udarima. 

>> Pogledajte koje su zimske gume najbolje

 

Ključne riječi

Komentara 3

RI
ribar110
12:58 17.12.2018.

Ma dajte kako vas nije stid.Kakav je to naslpv?Opet ljude strašite,kad nešto bude ozbiljno nitko vam neće vjerovati.

RI
Rizlman
17:27 17.12.2018.

Što nije dobro?

DE
demokršćanin
23:43 17.12.2018.

Moj alarm:pogledajte kroz prozor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije