Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postao pravi hit

Ovo morate vidjeti! 12-godišnji politički analitičar iz Egipta

oplodnja10
10.07.2013.
u 17:28

Pojasnio je pozadinu nemira u Egiptu, a režim bivšeg predsjednika Muhameda Mursija okarakterizirao "fašističkom teokracijom".

On ima samo 12 godina i postao je svjetski poznat nakon što je dao izjavu za "El Vadi News. Njegovo ime je Ali Ahmed, živi u Egiptu i vrlo dobro je upoznat sa situacijom koja potresa njegovu zemlju, a zna to i lijepo objasniti. 

Režim bivšeg, svrgnutog predsjednika Muhameda Mursija nazvao je "fašističkom teokracijom". Prema njegovim riječima, Mursijeva vlast je od početka bila osuđena na propast jer "ono što je nastalo na laži i samo je lažno".

– Nismo se riješili vojnog režima da bi ga zamijenila fašistička teokracija, rekao je. 

Kada je novinarka rekla da ni ona nije baš sigurna što je to, Ali Ahmed je objasnio:

– Fašistička teokracija nastaje kada manipulirate religijom i namećete ekstremistička pravila u ime religije. Ja to jednostavno znam. Dosta slušam ljude i koristim mozak. Čitam novine, gledam TV i pretražujem internet. Cijeli ovaj politički proces je ništavan jer je parlament prvi koji je ništavan – rekao je dječak.

Ali Ahmed je ogorčen i praksom šerijatskog prava koje je sastavni dio muslimanske vjere. Navodi pravilo koje muškarcima omogućava da "discipliniraju svoje žene".

– Ne mogu ja prebiti svoju ženu i gotovo je ubiti, a da to onda opravdam činjenicom da je to discipliniranje. To nije discipliniranje, nego nasilje i ludilo – rekao je dječak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije