Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista srama

Ove tvrtke ne isplaćuju plaće svojim radnicima

Foto: Screenshot
15.07.2014.
u 17:34

Na listi se nalazi čak 5620 tvrtki iz cijele Hrvatske kojima nije iskazana isplata plaće u periodu od siječnja do svibnja 2014.

Porezna uprava na svojim je internetskim stranicama objavila popis poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima.

Na listi pravnih osoba nalazi se čak 5620 tvrtki iz cijele Hrvatske čijim radnicima nije iskazana isplata plaće u periodu od siječnja do svibnja 2014. Porezna uprava objavila je i listu 1418 poslodavaca fizičkih osoba.

  Radi poticanja poslodavaca na pravovremeno ispunjavanje njihovih dospjelih obveza prema radnicima i osiguranja povjerenja građana u djelovanje pravne države, poštivanje pravnog poretka kao i omogućavanja bolje kontrole primjene odredaba Zakonu o radu koje se odnose na obvezu isplate plaće (u novcu, na račun i to,  ako nije drugačije određeno, do petnaestog dana u mjesecu nakon obavljenog rada), ocijenjeno je svrsishodnim omogućiti javno objavljivanje popisa poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima  navodi se na stranicama Porezne uprave.

U nastavku pogledajte cjelokupne liste.

>> Vlada objavljuje 'listu srama': Koji poslodavci ne isplaćuju plaće radnicima?

Komentara 129

Avatar M+M
M+M
17:52 15.07.2014.

Sad kad imamo ovaj sudbonosni popis, ajmo objavit popis firmi koji je država dužna pa nemaju za plaće. Ajmo popis firmi koje nemaju za plaće jer se PDV mora platit pri ispostavi računa, a ne po naplati. Gomila ljudi nei ne isplaćuje plaće jer su u svojoj srži zli i pohlepni. Kako da ne. To nije zato jer im država jaši po leđima i ne da disat. Ajde da je tu desetak, dvadesetak firmi, ali baš da preko 5000 firmi iz čistog hira ne isplaćuje plaće, pa dajte se zbrojite. Kakvog to smisla ima?

HO
HorvatHrvoje
18:16 15.07.2014.

Pogledajte koliko zaposlenih ima većina firmi na popisu. Tu se radi većinom o obiteljskim, minijaturnim tvrtkama s jednim ili dva zaposlena. Moja je tvrtka na listi, sam sam sebi poslodavac i sramim se što me preveslalo nekoliko tvrtki kojima sam izdao račune koje nikad nisam naplatio, kao ni pdv zbog kojeg me porezna blokirala. Nadalje, sram me što sam još uvijek ovdje, a nisam spakirao sebe i obitelj i otišao živjeti o raditi negdje gdje se računi plaćaju i gdje nije normalno da te stavljaju na stup srama ako si pošteno radio sve preko računa pa te propast klijenata dovela u situaciju da sam sebi ne možeš isplatiti plaću. Isto tako, sram me što sam dao glas ovoj skupini nesposobnjakovića koji nas teroriziraju u svojoj bezidejnosti samo zato jer su obećali da će se pdv naplaćivati po naplaćenom, a ne ispostavljenom računu. I na kraju, sram me što sam uopće ulazio u poduzetničke vode, to u Hrvatskoj može samo mazohista ...

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:50 15.07.2014.

pa tko je ovdje lud????? sve to treba zatvorit,oduzet i prodat imovinu,radnike podmirit i naravno poslodavce na tucanje kamena! pa kak bu drzava funkcionirala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije