Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više posla

Ove sezone u Istri će se zaposliti 200 radnika više nego lani

kuhar
Goran Kovačić / Arhiv VL-a
04.05.2011.
u 11:48

Ljeti se u Istri zapošljavaju kadrovi iz Slavonskog Broda, Vukovara , Osijeka i Siska. Kako je u Istri početkom godine bilo oko 10.800 nezaposlenih, sezona će taj broj prepoloviti

Do kraja travnja u Istri je zaposleno 2683 radnika u djelatnosti turizma, ugostiteljstva i trgovine. To je početak temeljen na potrebama turističke sezone koja je za Istru već od Uskrsa do prvog svibnja označila bolje rezultate za oko 10 posto u odnosu na lani.

Irena Peruško, voditeljica Odjela analitike i statistike Zavoda za zapošljavanje u Istarskoj županiji, kaže da će ove sezone u Istri biti zaposleno oko 5500 radnika što je oko 200 sezonaca više nego lani. Zavod za zapošljavanje nema sve podatke zato što tvrtke sezonce traže i preko zavoda u gradovima sjeverne Hrvatske pa se podaci vode u tim zavodima. Ljeti se u Istri zapošljavaju kadrovi iz Slavonskog Broda, Vukovara , Osijeka i Siska. Kako je u Istri početkom godine bilo oko 10.800 nezaposlenih, sezona će taj broj prepoloviti.

Najviše sezonaca zapošljavaju Poreč, Rabac i Rovinj. Do sada najviše šansi za zapošljavanje imaju sobarice , iskazana je potreba za njih 599. Prednjače po broju potrebnih radnika i zanimanja vezana za kuhinju, traži se 231 kuhar, 262 kuhinjska radnika i 85 pomoćnih kuhara. Ovogodišnja sezona šansa je i za 339 konobara, 34 pipničara, 19 barmena te 166 čistačica i 62 pralje. Traži se i sve više animatora, do sada je objavljena potreba za njih 132. To su samo potrebe koje su do sada dostavljene zavodu, no pretpostavlja se će radnih mjesta biti barem dva puta više.

Od većih tvrtki na poluotoku Maistra planira zaposliti oko 1350, Istraturist 1200, Riviera 1100, Plava laguna i Arenaturist po 500 te Rabac oko 450 sezonaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije