Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacionalna izložba

Ove godine na Vinkovačke jeseni stiglo manje rakija i likera

Rakija
Marko Jurinec/PIXSELL
08.09.2012.
u 20:35

Pristiglo je 20 uzoraka voćnih rakija i šest likera i to sve od prijavljenih proizvođača

Danas je obavljeno ocjenjivanje pristiglih uzoraka za 19. Nacionalnu izložbu voćnih rakija i likera što se tradicionalno održava u sklopu Vinkovačkih jeseni.

- Broj pristiglih uzoraka ove je godine manji nego prošle. Pristiglo je 20 uzoraka voćnih rakija i šest likera i to sve od prijavljenih proizvođača što je glavni uvjet sudjelovanja na natjecanju i izložbi. Uzorci voćnih rakija i likera su pristigli iz sedam hrvatskih županija, a svakako je zanimljivo što su svih šest vrsta šljivovice koje su dostavljene na ocjenjivanje s područja naše Vukovarsko-srijemske županije - rekla je Rujana Bušić-Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Na čelu šesteročlanog stručnog povjerenstva za ocjenjivanje kvalitete rakija i likera, kao i prošle godine, dr. Pavica Tupajić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu i njihov zadatak nije bio nimalo lak. Ocjenjivali su okus, miris, boju i bistroću, a najveći mogući broj bodova je 20. Temeljem dobivenih bodova određuje se nagrađivanje s jednom od tri medalje.

Da bi neka rakija ili liker dobili zlatno odličje moraju biti ocijenjeni s između 17,5 i 20 bodova. Povjerenstvo ljubomorno čuva rezultate ocjenjivanje prispjelih rakija i likera jer će svečana dodjela medalja i prezentacija s degustacijom proizvoda 19. Nacionalne izložbe voćnih rakija i likera biti u četvrtak, 13. rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije