Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šest godina plenkovića

Ovakvu šansu Hrvatska nikad nije imala, ali mi smo najgori u Europi. Hrvatima su snovi ubijeni

Premijer Plenković, Boris Vujčić i ministar financija Primorac sudjelovali su na manifestacija Dani eura u Zagrebu
Tomislav Miletic/PIXSEL
29.10.2022.
u 18:55

Za Andreja Plenkovića članstvo Hrvatske u Schengenu i europodručju nije sredstvo nego cilj. Njemu nije problem to što njegova Vlada Hrvatsku nije osposobila da bolje iskoristi prilike, već same prilike predstavlja kao ispunjenje povijesnog sna. Da smo mi dovoljno ambiciozni kao društvo, neiskorištene prilike puno bi nas više frustrirale od stvari koje nismo ni bili u poziciji ostvariti. Kažnjavali bismo svakoga tko s pozicije javne vlasti protrati naše vrijeme i povjerenje. No hrvatski su snovi i ambicije, nažalost, davno ubijeni pa je traćenje vremena postalo nacionalni sport. Nije nam više važno na kojoj stanici staje naš vlak i koliko dugo vozi jer većina među nama smatra da on ne vozi nikamo ili vozi kamo mora i na to ne možemo utjecati. A ta je letargija jako opasno stanje iz kojega se moramo vrlo brzo trgnuti jer nas u suprotnom čeka još puno neiskorištenih prilika.

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar The new statesman
The new statesman
19:38 29.10.2022.

Iako mi to pobornici HDZa nece vjerovati,nitko ne mrzi HDZ zato jer je HDZ.Nego zato jer je prvo pobudio nadu da ce biti dobro ,da ce biti bolje.A onda je tu nadu svojim postupcima ubio.

Avatar Cantor
Cantor
19:49 29.10.2022.

Zašto se sustavno neiskorištavanje novaca ne tretira kao krađa? Kada netko ukrade milion ili milijardu kuna one barem završe negdje i netko barem ima korist. Kada političari formalno prigrabe 90% poticajnog novca državi sve samo da ga ne daju privatnim firmama i onda ga nisu u stanju iskoristiti nego su ga bukvalno upropastili za Hrvatsku time su napravili štetu i goru od krađe. Zašto se to zakonski ne goni?

OT
otrovnijezik
19:21 29.10.2022.

Ulazimo uskoro u elitno društvo što znači industrija, proizvodnja, europske plaće, europske mirovine, rast BDP-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?