Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjedište zrakoplovstva

Ovako izgleda Putinova vojna baza u Siriji

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
17.09.2015.
u 11:08

Američki časopis Foreign Policy objavio je satelitske snimke kojima tvrde da je riječ o zračnoj bazi ruske vojske koju grade u blizini sirijskog grada Latakije

Američki časopis Foreign Policy objavio je satelitske snimke kojima tvrde da je riječ o zračnoj bazi ruske vojske koju grade u blizini sirijskog grada Latakije.

Navode kako je u pitanju nešto puno veće od montaže pokretnog kontrolnog tornja o čemu je početkom mjeseca izvijestio The New York Times te da radovi koji se ubrzano odvijaju svjedoče na izgradnju baze za zračne operacije ruskog ratnog zrakoplovstva koja bi mogla služiti i kao logistički centar ruskih snaga u Siriji.

Zračna baza gradi se na aerodromu "Bassel al-Assad" nazvanom po poginulom bratu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Predsjednik SAD-a Barack Obama još se prošli tjedan organizirao sastanak Savjeta za nacionalnu sigurnost kako bi razmotrili pitanje izgradnje nove ruske vojne baze u Siriji.

Vladimir Putin je pak ranije izjavio kako će Moskva i dalje slati vojno-tehničku pomoć Siriji kako bi im pomogli u borbi protiv terorista.

>> Isporučuje li Rusija Siriji protuzračne sisteme dugog dometa S-300?

Komentara 23

LI
liskovaca
12:09 17.09.2015.

koji je razlog što amerikacima smeta Ruska pomoć u borbi protiv ISIL-a? Logika nameće da ti isti amerikanci stvaraju kaos i pomažu ISIL!

GV
golub Vaso
12:02 17.09.2015.

podrška vladimiru i basharu u njihovoj iskrenoj borbi protiv islamskog ekstremizma, tko je tu neiskren ljudi će sami zaključiti

IV
ivanjoksimovic
12:29 17.09.2015.

Kada je zapad optuzio Bashara i pokrenuo kampanju u Siriji, otvoreno su drzave clanice slale oruzje pobunjenicima u borbi protiv tamosnje vlasti. Zatim, secamo se, Busharov rezim zapad optuzuje za koriscenje hemijskog oruzja, i salje tamo posmatrace UNa koji suu na kraju ustanovili da je hemijsko oruzje korisceno od strane pobunjenika. Tada zapad prestaje sa otvorenom podrskom pobunjenicima, koji ubrzo potom formiraju Kalifat i objavljuju rat hriscanskom sveru i muslimanima koji odbijaju da prihvate vlast Kalifata. Danas su nam ti pobunjenici poznati pod imenom ISIL. Pre mesec dana je Amerika priznala navode da ISIL raspolaze za americkim vozilima tipa Hammer. Odakle im? Kao i sa hiljadama pusaka M16. Odakle im? Pa, naoruzao zapad za borbu protiv Asada, a tek sad shvataju da batina ima 2 kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije