Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najmanje europljana

Ovako bi svijet izgledao da na njemu živi 100 ljudi!

infografika, svijet, Jack Hagley
Screenshot jackhagley.com
02.04.2013.
u 20:06

U Aziji bi živjelo najviše ljudi, njih 60, 15 u Africi, 14 u Americi te 11 u Europi. Od toga bi bilo 50 žena, ali i isto toliko muškaraca.

Grafički dizajner Jack Hagley zanimljivom je infografikom prikazao kako bi svijet izgledao da na njemu živi samo 100 ljudi.  Prema njemu bi tako u Aziji živjelo najviše ljudi, njih 60, 15 u Africi, 14 u Americi te 11 u Europi. Od toga bi bilo 50 žena, ali i isto toliko muškaraca. 

Njih 26 bila bi djeca, a 74 odraslih, od kojih bi osmero bilo starije od 65 godina. Pismeno bi bilo 83 ljudi, a nepismeno njih 17. Do ovih je podataka došao kroz niz statističkih podataka koje je prikupio o svim stanovnicima svijeta te ih primijenio na samo 100 ljudi. 

Od 100 osoba 21 osoba bi bila pretila, 63 bi bile normalne težine, 15 bi ih bilo mršavo, a jedna bi osoba umirala od gladi.

>> Šokantna karta: Evo kako Rusi zamišljaju Europu 2035.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije