Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo da je privilegija

Ovaj je čovjek promijenio 8 stranaka!

Jugoslav Stajkovac
Foto: Youtube Screenshot
25.02.2014.
u 09:32

Predsjednika općine Aleksandrovac politički oponenti opisuju ''vještim“ političarom koji je spreman prihvatiti svaku ideologiju samo da bi zadržao funkciju i privilegije

Od komunista preko radikala do demokrata. Teško je ova tri pojma strpati u istu rečenicu, no postoji čovjek čiji je politički životopis nemoguće iščitati na drukčiji način. Riječ je o predsjedniku općine Aleksandrovac Jugoslavu Stajkovcu (60) za kojeg politički oponenti tvrde da u Srbiji nema tako ''vještog“ političara koji je spreman prihvatiti svaku ideologiju samo da bi zadržao funkciju i privilegije. On je u svojoj političkoj karijeri promijenio čak osam stranaka, piše Blic.

Stajkovac je svoja politička uvjerenja mijenjao zapanjujućom lakoćom, u prosjeku svake druge godine. Prelazio je iz jednog u drugi, potpuno suprotni politički tabor, očito bez pretjerane izbirljivosti. Prvo je bio član Saveza komunista, zatim predsjednik aleksandrovačkog odbora Jugoslavenske ljevice, a potom član Vulinova Pokreta socijalista. Odatle se udomaćio u Srpskoj radikalnoj stranci.

Nakon promjena 5. listopada prebjegao je u Novu Srbiju Velimira Ilića da bi, nakon što je skupio pozamašno političko iskustvo, 2004. godine osnovao GG ''Pokret za Župu“. Tada je uz podršku župskih socijalista pobijedio na lokalnim izborima i prvi put postao predsjednik općine. U međuvremenu je pristupio Demokratskoj stranci Srbije (DSS) i bio imenovan za potpredsjednika odbora Koštuničine partije u Aleksandrovcu. Kada je DSS otišao u oporbu, Stajkovac je ponovo pokrenuo GG ''Pokret za Župu“.

Na izborima 2012. godine gubi vlast pa se u ožujku 2013. godine priključuje Ujedinjenim regionima Srbije (URS) Mlađana Dinkića. U kolovozu prošle godine šesti je put je izabran za predsjednika općine. Nakon što je URS izašao iz srpske vlade, Stajkovac je najavio da će napustiti i tu stranku. Odbio je na republičkoj listi URS-a zauzeti 23. mjesto.

Novinarima Blica nije želio objasniti osobne motive za promjenu tako velikog broja stranaka.

>>Nije dobro: Evo kakav je imidž hrvatskih političara

Komentara 30

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
10:25 25.02.2014.

Bio sam uvjeren da nitko ne može dostići kameleona Mesića koji je promijenio "samo" 4 stranke: KPH, HDZ, HND, HNS...

DU
Deleted user
09:52 25.02.2014.

Ha!? Zašto ići OPET u Srbiju kada u našoj Domovini ima još gorih mufljuza!?? Ne ću se začuditi ako birači na izbore budu nosili kante umisto olovki.

TU
tuljan
12:37 25.02.2014.

Nije on ništa posebno - sve to vrijedi za većinu ljudi koji se upuštaju u politiku. To su takvi karakteri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije