Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji Marini

Otvorila se nova rupa kod Drniša: 'Ovdje ima dosta potresa'

rupa
Duško Jaramaz/PIXSELL
05.03.2013.
u 18:19

Trećina sela nalazi se nad hodnicima rudnika boksita, a kad sam prije nekoliko godina upozoravao na to da bi nam se nešto ovako moglo dogoditi, nisu me shvaćali ozbiljno – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Trbounje Ivica Kosor.

Nova rupa otvorila se jučer na drniškom području. U Donjim Marinima odronila se stijena teška više tona, piše Radio Drniš.

– Stijena se urušila nad hodnikom rudnika boksita u nastavku pravca iz Donjih Čupića, jer je uz jamu u koju se stijena odronila vidljiv zračnik rudnika, odnosno ventilacijski otvor. Ovaj predio mještani nazivaju Marinove drače. Trećina sela nalazi se nad hodnicima rudnika boksita, a kad sam prije nekoliko godina upozoravao na to da bi nam se nešto ovako moglo dogoditi, nisu me shvaćali ozbiljno – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Trbounje Ivica Kosor.

Ovo je znatno manji ponor od jame koja se prošlog tjedna otvorila u Donjim Ćupićima. Pročelnik HGSS-a Anton Vukičević kazao je da se na drniškom području bilježi dosta podrhtavanja tla koje građani ne osjete, ali se pretpostavlja da je zbog tih potresa došlo do odrona u Donjim Marinima. Prije nekoliko dana zbog obilnih kiša urušila se zemlja u blizini bivšeg rudnika boksita kod Drniša. Nastala je rupa duboka 100 metara, ova nova rupa je manja od nje.

>>Nova rupa nedaleko od mjesta gdje je zemlja 'progutala' čovjeka

>>Otvorila se rupa i kod Imotskog i 'progutala' betonski stup

Ključne riječi

Komentara 3

LA
Lavica7
19:46 05.03.2013.

Sto je s rudnikom? Zato se boksit vise ne vadi?

OB
-obrisani-
20:07 05.03.2013.

Hoce li onu rupu duboku 100m nekako zatrpat,pa to je opasno po covjeka i zivotinje..Ja to vidim na netu meni pozli a ne da u prirodi vidim ...

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
22:55 05.03.2013.

. ..MADE IN-Pokušaj naSSiLLnog instaliranja Čirilice u Naš Crveni Američki Vukovar od strane Zagreba tj.Hrvatskih Proljećara iz 1971.g.(Stipe MesiCH&Co.). ..Ribarski brod"Marineo"oko Visa na dnu Jadranskog mora("BYKOBAP U srcUU"). ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije