Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za đake iz žabnu

Otvorena suvremeno opremljena škola vrijedna 3,7 milijuna kuna

škola,Žabno
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
07.05.2015.
u 14:52

Gradnja je počela 2012. godine, ali ju je zakočila propast tvrtke koja je izvodila radove. Objekt ima 390 četvornih metara

Drago nam je što više nećemo morati ići u Sisak jer sada imamo svoju školu. Sve je novo i lijepo – rekle su nam sestre Nika i Stela Dobrenić, učenice drugog i četvrtog razreda koje danas sjedaju u klupe nove Područne škole u Žabnu. Nakon pet godina projektiranja i gradnje, škola je jučer svečano otvorena.

Trenutačno 54 učenika

Projektna dokumentacija izrađena je još 2010., a gradnja je počela 2012. No, ubrzo je stala zbog propasti tvrtke koja je izvodila radove. Nakon višemjesečnih pregovora o povratu dokumentacije izabran je novi izvođač pa je škola napokon i završena. Stajala je 3,7 milijuna kuna, a zamijenila je stari montažni objekt. Tijekom gradnje učenici iz Žabna putovali su u Osnovnu školu "Braća Ribar" u Sisku.

– Super mi je i jedva čekam nastavu. Imamo novo igralište, a ono staro bilo je nikakvo, s dva mala gola. Škola je puno bolja pa će valjda biti i nešto bolje ocjene – kazao je Matija Gec, jedan od 54-ero učenika koji će pohađati novu školu.

Nastava se u njoj izvodi za đake od 1. do 4. razreda.

– Veći je broj učenika prijavljen za upise u prve razrede sljedeće školske godine pa mislimo da ćemo tada u Žabnu opet imati više od 60 đaka – rekla je Vesna Šebek, ravnateljica OŠ "Braća Ribar", pod kojom je ova područna škola. Istaknula je i kako je škola suvremeno opremljena.

Velika okućnica i igralište

– Građena je za 21. stoljeće, ima 390 četvornih metara unutarnjih prostorija i više od 1000 kvadrata okućnice i igrališta – kazala je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, dodavši kako se nastavljaju ulaganja u školstvo. U Sisku svim učenicima čiji roditelji to ne mogu, istaknula je, plaćaju školsku kuhinju, a i svi imaju prijevoz. U četiri osnovne škole organiziran je produljeni boravak, a od iduće godine, najavila je, imati će ga i OŠ "Galdovo".

>>Od jeseni besplatne knjige i za sve srednjoškolce

>>Bandić obećao obnovu zgrade OŠ Odra već od idućeg tjedna, u školi sumnjičavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije