Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK

Bivša tužiteljica pod istragom zbog pogodovanja sinu načelnika PUZ-a

Željka Pokupec
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
16.12.2015.
u 18:44

Željka Pokupec iz tužiteljstva je otišla u veljači ove godine, a formalni je razlog bio neslaganje s državnim odvjetnikom Cvitanom

Tko će koga ako ne svog svoga. Egida je to pod koju bi se mogla podvest odluka USKOK-a da pokrene istragu protiv Željke Pokupec (42), bivše zagrebačke županijske državne odvjetnice, i Sineve Vukušić (51), bivše zagrebačke općinske državne odvjetnice.

Otežale prikupljanje dokaza

Obje bivše tužiteljice USKOK nakon provedenih izvida sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti, a ta bi se zloporaba očitovala u pogodovanju jednom okrivljeniku. Neslužbeno se doznaje da je taj okrivljenik Saša Burušić, sin načelnika PU zagrebačke Gorana Burušića, a USKOK sumnja da su Željka Pokupec i Sineva Vukušić Burušiću pogodovale od travnja 2013. do veljače 2015. To su činile tako što su, tvrdi USKOK, zajedno i dogovorno u više kaznenih predmeta koji su se vodili protiv Burušića nalagale da se poduzmu radnje koje su njemu pogodovale, a istražiteljima znatno otežale prikupljanje činjenica i dokaza protiv njega. Cilj svega toga bio je, tvrdi USKOK, umanjenje kaznenopravne odgovornosti okrivljenika.

Željka Pokupec nije bila previše voljna za komentar cijele situacije, a u kraćem telefonskom razgovoru tek je kazala da je na važnom sastanku te da ne može razgovarati. Inače, ona je iz tužiteljstva otišla u veljači ove godine i to, kako je službeno priopćeno, zbog neslaganja s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom. Nakon što ju je Cvitan smijenio s mjesta zagrebačke županijske državne odvjetnice, dala je otkaz i tako izbjegla disciplinski postupak.

Sačićeva optužnica

Formalni povod smjene bila je odluka Željke Pokupec da na svoju ruku, ne obavijestivši o tome Cvitana, podigne optužnicu protiv Željka Sačića. Neformalnih razloga bilo je znatno više jer se poveći broj osumnjičenika žalio zbog načina rada Željke Pokupec, pišući što javne što anonimne predstavke i DORH-u i medijima. Što se tiče Saše Burušića, zbog kojeg su se sada dvije tužiteljice našle pod istragom, riječ je o mladiću protiv kojeg je pokrenuto nekoliko postupka zbog prijevara i krivotvorenja. Neki su od tih postupaka okončani nagodbama, neki presudama, a USKOK-u je očito sporno kako su se ti postupci prije podizanja optužnice vodili.

>> Podignuta optužnica protiv Bandića u aferi Agram!

Komentara 21

PI
prava istina
17:44 16.12.2015.

a konačno. Sad je i za očekivati da će se pokrenuti istraga i u smjeru gdje nije štitila okrivljenike, nego je nevine strpala u pritvor svojim postupcima, gdje je uništila živote, gdje je sve svoje veze koristila da si suradnicu u uredu uništi, pritvori i namjesti joj zatvor. Dakle svaka rit dojde na šekret, pa tako će i Željkica.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:52 16.12.2015.

Da, ona će sada ispaštati, a tata načelnik PUZ neće? Jer ona je pogodovala na svoju ruku sinčiću, a tata tu nije imao umiješane prste, jer on je poštenjačina zato i je načelnik PUZ-a! Ovaj lanac treba cijeli ispaštati, a ne samo pojedina karika u lancu!

DU
Deleted user
19:05 16.12.2015.

Tko kontrolira što radi USKOK ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije