Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lani 3 smrtna slučaja
Povratak na članak

Otrovi su svugdje oko nas, ali se trovanje može spriječiti

„'Sve je otrov samo je pitanje doze', a ono što se obično smatra otrovima su kemijske i biološke tvari koje mogu štetno djelovati na organizam“, rekle su u razgovoru za Hinu Rajka Turk i Željka Babić iz Centra za kontrolu otrovanja zagrebačkog Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.

Komentari 2

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
16:34 30.04.2016.

ovo mi se čini kao plaćeni oglas mafije. bude nas majstor farmaceut spasio ljekovimaod otrova koje su mafije i proizvele same? kao što su izazvali rat a onda sebe predstavili kao svevišnje spasitelje koji su nas spasili od fanotomskih lopova iz beograda, zločeste jugoslavije i zločkastog komunizma.

VL
DU
Deleted user
22:07 30.04.2016.

EU želi zabraniti uzgoj stoke u domaćinstvima da nam mogu uvaljivat meso krcato otrovima,isto tako je i sa voćem i povrćem.Nekad se znalo kad je čemu sezona,a sad nas kljucaju hranom iz laboratorija.Ogadila mi se piletina jer ima okus po antibioticima,nije ni čudo kad ih kljucaju kemikalijama da male piliće u misec dana utove na 1kg i naviše za prodaju i trovanje naroda.Zato i i sve više boleščina ima pa farmaceutska mafija zadovoljno inkasira od prodaje lijekova.Za vrime 2.svj rata bilo je najviše oboljelih od bolesti štitnjače jer narod nije unosio sol tj . jod pa je guša bila prilično raširena bolest.Godinama se za štitnjaču jedva čulo i onda krajem 90ih pa nadalje kad su počeli sa nebulozama da sol nije zdrava pa razne emisije plaćenih ''stručnjaka'' od strane farmacije i td.,počeli ljudima punit glavu da ne jedu sol.Što se dogodilo?Jedan od najprodavanijih lijekova u HR je euthyrox,umjetni hormon kojim se kljuca pacijente u uvjerenju da ga moraju uzimati doživotno zbog pomanjkanja joda i smanjenog rada štitnjače.Ne slušajte te gluposti,nekad se sve solilo i bili smo zdravi.Od pomanjkanja soli u organizmu nedostaje joda,opća slabost,pada tlak i štitnjača slabije radi.Moja žena i ja išli smo tom logikom,prestala je piti euthyrox prije 4 godine,super se osjeća.nalazi štitnjače odlični i normalno sve soli.A prije toga 7 godina gutala tablete,loše se osjećala,nalazi nikakvi i sol u malim količinama.Kad nekom doktoru kažen sol je zdrava podivlja jer su tako dresirani da lažu i narod uvjeravaju da su bolesni od najosnovnije namirnice bez koje se ne može.A to je samo kap u moru..jezivo je i pomislit koliko nas truju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.