Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Da, život bez smeća je moguć. Treba samo “naštelati” mozak i početi

Krećete li u dućan, ne zaboravite ponijeti platnenu vrećicu. I to je prvi mali korak

Komentari 9

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:17 08.02.2018.

Hm, konačno su novinarke Petra i Stela počele pisati ono što im ljudi deset godina govore. Ali tu ima jedan mali problem. Urednici, uticaji, financijeri, lažni stručnjaci, interesi. Sve se to dobro ispreplelo i ukorjenilo u Zagrebu. Rezultat: imat ćemo novi Jakuševac tri kilometra zračne linije dalje od ovog sadašnjeg brijega smeća koji smo nakrcali u Novom Zagrebu. Ovo brdo smeća je bilo zabadave, a u Resniku će se graditi novi Jakuševac, samo što će taj koštati 1,1 milijardu kuna na teret građana Zagreba. Primjer ove mlade osobe govori da su ostarjeli "stručnjaci" za otpadne tehnologije i procese dosta cicali zagrebački proračun za svoje simpozije, predavanja, javne rasprave i slično mlaćenje prazne slame, da bi rezultat bio isti kao i na Jakuševcu, - zatrpavanje šoder graba iz kojih se krao šoder. I zato treba poslušati ovakve mlade, a ne onakve koji samo puste svoj stari olinjali CD iz pedesetih godina prošlog stoljeća i lagano dremuckaju u prvim redovima ničega. E, a sad me fino obrišite kao i inače, kad netko napiše nešto što se nekome koji nikad ne izlazi na svjetlo dana, - ne sviđa. Hvala

VL
VI
Vito
15:31 08.02.2018.

Ne treba kupovati vodu u plastičnim bocama, može se kupiti staklena koja će se moći stalno iznova koristiti. ::: Molim jasno i razumljivo objašnjenje ove rečenice. __ Naime, zašto bih uopće kupovao vodu u boci kad ju mogu slobodno piti iz pipe u stanu??? __ Tako štedim ne samo na plastici, nego i na staklu. __ Znači - štedim dva puta više do ovog vašeg uzorka, a mogu i tri puta više, jer vodu mogu piti i iz ruke pa mi niti čaša nije potrebna.

VL
VI
Vito
15:43 08.02.2018.

Stvar je u načinu razmišljanja. ::: Točno tako - mišljenje onih koji su od građana Zagreba izabrani za brigu o zbrinjavanju smeća i razvrstavanju otpada nije promijenjeno punih 30,5 godina - od ljeta 1987.g. __ Od lipnja 1987.g. kad jee Zagreb dobio dvije kante (smeđu za biootpad crnu za ostali otpad") gradska uprava je promijenila skoro 30 direktora "čistoće", ali pomisao o izgradnji pogona za razvrstavanje ili kamiona za odvoz odvojeng otpada nije niti porenula. __ No, i dalje su skoro pa identične guzice na istim položajima u gradskim uredima zaduženim za "zbrinjavanje otpada", starije, pred mirovinu, ali nepromijenjenog razmišljanja. __ Kao i onda tako i sada jedino o čemu razmišljaju je kako kažnjavati stanovništvo i kako bez posljedica dočekati mirovinu u istoj kancelariji s istim ako ne i identičnim mišljenjem o potrebama opstanka na radnom mjestu bez odgovornosti

VL
VI
Vito
15:49 08.02.2018.

Otpad je vrijedna sirovina koju su mnoge zemlje prepoznale kao dragocjen energent pa se tako u Švedskoj kućanstva već godinama griju na smeće. ::: U zagrebačkoj "Čistoći" je opće mišljenje da je PET ambalaža isključivi trošak njihovog poduzeća za odvoz otpada. __ Da to oni ne mogu opovrgniti lako je dokazati - pitajte ih zašto nemaju postrojenje za odvajanje otpada??? __ Dobit će te floskule stare skoro 30,5 godina __ Iako je njihov "kadar" nešto stariji - oko 35 godina, još uvijek nemaju predodžbu čemu služe i što je svrha "Čistoća" tvrtke za odvoz otpada stanovništva Zagreba i okolice. __ A koliko je vrijedna sirovina možete pronaći u računima za fontane - oni točno određuju cijenu sirovine koja vlada Zagrebom.

VL
VI
Vito
08:25 09.02.2018.

Stvar je u načinu razmišljanja. ::: Da, da, gdje ste bili s vašim razmišljanjem kad ste morali točno opisivati "gradonačelnika"? __ Umjesto toga ste pomagali da se taj kriminalac ponovo dokopa vlasti. __ Gdje ste bili kad su kriminalci pljačkali Hrvatsku pa pred sudom osuđeni za pljačku Hrvatske ponovo pomoću novinara došli na vlast. __ Gdje ste proteklih 23 godine, nakon "oslobođenja" od agresora?__ Njemačka je porušena i nakon rata se razvila u jednu od najrazvijenijih država EU __ Hrvatska nije porušena, no Slavonija, Baranja, Lika, Dalmacija Dubrovnik su stradali u agresiji, ali niti nakon 23 godine kasnije niti jedan dio "oslobođenog" teritorija nije napredovao do bogatstva i blagostanja o kojem su pripovijedali "budući" pljačkaši koji su nas "oslobodili komunizma" prije agresije i laprdali o blagostanju i bogatsvu tijekom agresije. __ Je, istina je da su se obogatili i sad za godinu dana mogu svojoj djeci osigurati budućnost, dok vi novinari nama laprdate o načinu kojim se odvaja otpad kod kuće, a koji smo imali prilike primjenjivati od 1987.g., kad nam je EU poklonio dvije kante za tu namjenu. __ No, komunisti su nas uvjerili da "građani" ne žele odvajati otpad pa punih 30,5 godina ništa nisu napravili da bi osigurali postrojenja za odvajanje smeća, ali sad nas pomoću novinara uvjeravaju da "građani žele" gradsku policiju u koje komunisti pokušavaju pretvoriti komunalne redare kako bi vas kažnjavali na isti način kao prije 30 godina - ne sviđaš mi se pa ću te kaznniti.

VL
Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
09:24 08.02.2018.

Za Petru bi ubio lava golim rukama.Pre zgodna.

VL
VI
Vito
15:35 08.02.2018.

dovoljno je da Zagrepčani u svom životu promijene tek jednu stvar ::: Točno tako - imenom i prezimenom te funkcijom: milan bandić, "gradonačelnik" __ Promijenimo to stvorenje i Zagreb će biti ne samo čišći, nego i nemjerljivo manje zagađeniji. __ Na žalost, to će te moje viđenje što se mora mijenjati u Zagrebu da bude manje smeća i više cvijeća, obrisati i zabraniti mi pisanje dva dana. __ Tako da ne vidim svrhu citirane rečenice, kad ne mislite ozbiljo o tome o čemu pišete.

VL
Avatar Duran Duran
Duran Duran
16:17 08.02.2018.

Dobro si primjetio Hrvoje, kaj se "šelanja" Petre tiće.....bilježim se sa štovanjem !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.