Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz pakla kalifata

Otkupili djevojčicu za 100 tisuća eura od džihadista

Islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
09.04.2016.
u 22:30

Djevojčica Miriam Talie u veoma je teškom psihičkom stanju, nalazi se u kršćanskom centru i čeka da je prebace u Njemačku

Svijet je šokirala nevjerojatna i tužna priča 14-godišnje sirijske djevojčice, kršćanke Miriam Talie koja je više od godinu dana proživljavala pakao i bila seksualna robinja borcima terorističke organizacije Islamske države prije nego što je asirska zajednica uspjela sakupiti novac i platiti otkupninu ISIL-u kako bi je oslobodio. Predsjednik asirskog kulturnog društva u Saarlouisu, Charli Kanoun, kazao je da su za Miriam platili otkupninu od 100 tisuća dolara, ali da, nažalost, nisu mogli pomoći i spasiti od pakla i ISIL-ovih pandža 17-godišnju Carolin Shamoun iako su nudili i dvostruko više novca jer je ona odmah nakon otmice prodana kao ropkinja te se morala udati za svoga gazdu, jednog od ISIL-ovih vođa.

Boji se skinuti maramu

Tužne priče tih dviju Sirijki samo su kap u moru priča na tisuće kršćanskih i jezidskih tinejdžerki i žena koje je ISIL nakon osvajanja gradova u Iraku i Siriji zarobio i seksualno iskoristio. Jer, prema fetvi njihova kalifa Abu Bakr al-Baghdadija, svakome tko siluje nemuslimanke otvorena su vrata raja.

Miriam i njezin brat Bassel bili su među više od 200 asirskih kršćana, koje je ISIL oteo u Siriji 2015. tijekom zauzimanja sjeveroistočnog sirijskog grada Tall Shamirana i odveo u Raku. Miriam, koju je ovih dana došlo dočekati cijelo selo, još je u velikom strahu i boji se s glave skinuti maramu koju je nosila cijelo vrijeme u zarobljeništvu, na što su je prisilili borci ISIL-a.

Spaljeni dokumenti

– Miriam je u veoma teškom psihičkom stanju. Nalazi se u kršćanskom centru, šuti i ne komunicira s ljudima te joj hitno treba psihološka pomoć, koju trenutačno u Siriji ne može dobiti – naglasio je Charli Kanoun ističući kako čini sve što može da cijelu njezinu obitelj što prije odvede u Njemačku, ali trebaju čekati službene dokumente koji su nestali u njihovoj spaljenoj kući.

– Ušli smo u trag 43 djevojke koje je ISIL oteo i pokušat ćemo ih otkupiti čim prikupimo novac – kazao je Charli Kanoun.

>> Djevojka koja je preživjela strahote ISIL-a: 'Silovali su me dok se nisam onesvijestila'

Komentara 9

MO
mojski5
23:45 09.04.2016.

kada Bog bude dao isusu dozvolu da se vrati na zemlji, tada ce svi koji su cinili nepravde ,bilo to rusi, izraelci ili zapad, pa i arapski diktatori,da bjeze,ali videce istinu i nece moci da preokrenu pobjedu onih koji suu sada obezpravljeni

Avatar lola lola
lola lola
05:09 10.04.2016.

boze.......a garant je vecina tih isilovaca gomila frustriranih europskih debila (muslimana ili onih koji su priklonili tome) koji su provodili godine igrajuci video igre u maminom podrumu dok im nije stigla primamljiva ponuda da uzivaju u sirijskom ratu ubijajuci iuci i silujuci....i onda se budu vratili svojim toplim europskim kucicama i uzivali kao da se nista nije dogodilo.....pljuc.....

Avatar intimus500
intimus500
07:30 10.04.2016.

pa to je isto radio njihov poslanik sa svojom vojskom .... i sada se cude kako ovi to rade. ljudi samo primjenjuju sto im je receno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije