Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Otkriven tajni plan Obame i Putina

naslovnica
27.10.2015.
u 00:08

Naš izvor kazao je da su Rusi obavijestili službeni Damask kako su se Amerikanci načelno složili s ruskom inicijativom

Ruska vojna intervencija u Siriji i veliki priljev migranata u zapadnu Europu prisilili su svijet da što prije nađe političko rješenje za krvavi rat u Siriji. Prema mišljenju analitičara, rješavanje sukoba u Siriji nikada nije bilo bliže.

Naime, londonske dnevne novine na arapskom jeziku Al Quds Al Arabi objavile su da je na sastanku u Beču ministar vanjskih poslova Rusije Sergije Lavrov predao svom kolegi, državnom tajniku SAD-a Johnu Kerryju rusku inicijativu od osam točaka za zaustavljanje krvavog rata u Siriji, što je za Večernji list potvrdio i visoki izvor iz ministarstva vanjskih poslova Sirije.

Naš izvor kazao je da su Rusi obavijestili službeni Damask kako su se Amerikanci načelno složili s ruskom inicijativom, ali uz mogućnost malih korekcija o kojima bi se trebali dogovoriti idući petak na sastanku u Beču.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje ili prelistajte e-izdanje

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Glavno pitanje nakon summita: Koliko će izbjeglica prezimiti u Hrvatskoj

>>Vujović ostaje: Igrači su me izdali, ali tražili su od mene još jednu priliku i dat ću im je

>>Pada oročena štednja zbog poreza na kamate

>>Obećanja u kampanji koja je teško ispuniti: 500 radnih mjesta tjedno! 5 milijuna Hrvata! Vjerujete li u to?

>>Vukova premalo, ali su stigli i do Papuka

Komentara 5

BE
BEMESIJE123
22:35 26.10.2015.

Mission Impossible. To se može ostvariti na nekom drugom planetu, u neko drugo vrijeme .... ovaj rat u Siriji će se završtiti samo kada neko doživi totalni poraz... ili Asad ili ISIL i ekipa.

Avatar comparator
comparator
06:14 27.10.2015.

Ako je tako onda kraja rata neće biti jer pobijediti u jednoj zemlji ne znači i pobjedu u regiji. U svijetu postoje sile koje svoju snagu crpe na tuđoj slabosti i zato ne vidim mogućnost dogovora Rusije i SAD u u korist Evrope. Merkel kao neslužbena liderica vuče poteze za spas Njemačke i njihove privrede pa je vidljivo kako je raspad Evropske unije moguć radi tereta koji pristiže s migrantima s istoka. Evropa bi ako joj je suđeno trebala biti sila umjesto pokoran poturica amerikancima. U svakom slučaju i Hrvatska je u opasnosti jer bi mogla biti odsječena od razvijenog sjevera i žrtvovana kao branik useljavanja. Sve na to ukazuje i u Grčkoj koja je postala neposlušni i veliki teret za Njemačku pa pretpostavljam kako Merkelica želi žrtvovati jugoistok i spasiti što se spasiti dade. To je onaj scenario kojeg sam se bojao i koji visi stoljeće u zraku kad veliki prekooceanski brat digne ruke od saveznika i njegova moć izgubi snagu. Amerika je dvaput spašavala Evropu ali joj je vlastita moć najvažnija pa eto sad prepušta ovaj kaos koji je zapravo stvorila na naftnim poljima u ruke rusima .Baš me zanima što će i na koji način to iskoristiti Kina.Nesloga Evrope i nedostatak vojske za vanjsko djelovanje pokazuje kako je Evropa još uvijek nekakav skupi eksperiment i to opasan za male narode ali isto za velike ako se sve zakuha.

TO
tobija
08:11 27.10.2015.

amerikanci ne žele rješenje, amerikanci žele kaos. kreiraju ga, kontroliraju i ostvaruju dobit. sve će se još intenzivnije zakuhati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije