Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snježna mećava

Otac svojim tijelom spasio kćer (9) pa umro od hladnoće

snijeg,japan (1)
Reuters/PIXSELL
04.03.2013.
u 12:48

Na snijegom prekrivenoj livadi u Yubetsuu pronađeni su 53-godišnji muškarac i njegova 9-godišnja kći, koju je otac obgrlio tijelom kako bi je zaštitio od hladnoće

Snježna mećava koja je ovaj vikend pogodila sjeverni japanski otok Hokkaido odnijela je najmanje 9 života, javlja Reuters.

Spasitelji su kod grada Nakashibetsua pronašli tijela četveročlane obitelji koja je preminula u automobilu koji je ostao zameten snijegom. Majka (40) i njezino troje djece umrli su od trovanja ugljičnim monoksidom jer je snijeg začepio ispuh njihova automobila.

U istom gradu umrla je i 23-godišnjakinja, čije je smrznuto tijelo pronađeno stotinjak metara od njezina snijegom zametenog automobila. Vjeruje se kako je pokušala pobjeći pa je preminula zbog velike hladnoće.

Na snijegom prekrivenoj livadi u Yubetsuu pronađeni su 53-godišnji muškarac i njegova 9-godišnja kći, koju je otac obgrlio tijelom kako bi je zaštitio od hladnoće. Djevojčica je preživjela, zadobivši teške ozebline koje ipak nisu opasne po život, dok je otac preminuo u bolnici, prenosi CNN.

Dvojica muškaraca stara 54 i 74 godina također su pronađena mrtva u nedjelju. Vjeruje se da su se izgubili nakon napuštanja svoga automobila koji je zapeo u snijegu. Policija tvrdi da je stariji muškarac umro od smrzavanja, dok se smrt mlađega istražuje.

Snijeg je u subotu uzrokovao i izlijetanje iz tračnica brzog vlaka koji je prometovao od Tokija do Akite. Nitko nije ozlijeđen, a linija je ponovno uspostavljena u ponedjeljak.

>> Lavina u Rusiji: 6 tinejdžera zatrpano ispod pet metara snijega

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije