Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka odluku suda
Povratak na članak

Otac očajan jer ne može viđati sina: 'Kupio sam mu čokoladu pa me njegova majka prijavila za otmicu'

"Sina ne viđam sat tjedno nego 58 minuta. Moja bivša partnerica ne dozvoljava niti minutu ranije da ja preuzmem dijete, već točno u puni sat ga uzimam i u puni sat ga vraćam, rekao je 50-godišnjak iz Splita

Komentari 18

MO
montello
18:41 13.02.2021.

sud uvijek stane na majčinu stranu nije pošteno

VL
Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
20:01 13.02.2021.

Ovo je pravi seksizam i diskriminacija.

VL
KO
Kološanin
18:31 13.02.2021.

Hrvatske institucije za ravnopravnost spolova, kao i brojne nevladine udruge nisu se ozbiljno pozabavile niti oglasile o problemima očeva u ostvarivanju roditeljskih prava nad svojom djecom. Slučaj gospodina iz članka gotovo da je pravilo, a ne izuzetak. U našem društvu, a osobito institucijama koje su plaćene da brinu o ravnopravnosti spolova još uvijek caruje stereotip kako samo žene i njihova prava mogu biti ugrožena.

VL
BR
bradpitt
19:18 13.02.2021.

Jebem ti sudstvo i socijalu ko moze zabranit ocinsku ljubav i kontakt sa djetetom majka nema bas normalno zdravo ponasanje prema sinu i ocu bolesna zena sud nek cim prije rijesi slucaj za dobrobit djeteta

VL
ST
student01
19:46 13.02.2021.

Ja ne vidam nikako. A alimentaciju uredno moram platiti.

VL
MN
maja-n
19:34 13.02.2021.

Lucky, pažljivije čitaj....majka je ta koja manipulira. Ona i nitko drugi.

VL
VI
vidum
10:29 14.02.2021.

Jedan moj susjed, duša od mladog čovjeka, ima dva sina. Oni su čitav njegov svijet. Dok bi on radio, ona bi zaključala djecu i od jednog do drugog ljubavnika. Kad je došlo do razvoda, morao je prodati stan koji jee naslijedio od prerano preminulih roditelja, i podijeliti imovinu. Sinovi su ostali s njom, a on koristi svaki trenutak da ih viđa i brine o njima. Ali, ono od čega se čovjeku srce slama jest kad čuje tu dječicu kako govore da "ih je tata ostavio jer ih ne voli". Bože moj, zapita li se itko s kim ta djeca žive, kako odrastaju i što će od njih biti?

VL
RO
Roma
08:55 14.02.2021.

Ovo je nažalost još jedan primjer nefunkcioniranja sustava i neostvarivanja prvenstveno djetetovih prava, a da ne govorimo o zaštiti od takvih štetnih postupaka.

VL
WT
WTF!
11:04 14.02.2021.

Prepucavanje preko djetetovih leđa nešto najgore kaj rastavljeni roditelji obično rade. Majka ili otac,svejedno,a kad se upetljaju institucije tj.socijalni radnici kaos je zagarantiran. Sa mojim bivšim interni dogovor bio,djetetu kad krenuo u školu dati ključeve oba stana,pa nek samo bira da li će na ručak kod tate ili mame. Nikad se nismo držali protokola po sudskoj odluci. To "dijete" danas odrasla osoba bez trauma povuci- potegni,a mi kao rastavljeni roditelji i dalje u prijateljskim odnosima. Interes djeteta mora biti na prvom,drugom i trećem mjestu,a ne kako što više napakostiti bivšem ili bivšoj.

VL
AV
avim
10:31 14.02.2021.

Moja ,,bivša,, i curica žive od mene 40m,ali curu ne vidam jer se majica boji da će curica nešto reći što nesvjesno,a socijalna nista ne vidi cudno sto grobar Sajo spava u istoj sobi i od 17m2 sa mamom i curica.Moram reci da je dosudeno zajedničko skrbništvo,nepijem,nepusim i nisam optuzivan kao obiteljski nasilnik

VL
RA
RACMAN
09:40 14.02.2021.

Nisam ništa bolje prošao što prolazi taj gospodin, ali ima jedna razlika moj sin nije više živ, mama se inatila dala sinu svu moguću slobodu sin ušao u svjet heroina i sa 21 god. oduzweo si život , centar za soc. skrb ništa nije poduzimao .

VL
DM
danica.macanga
09:59 14.02.2021.

Dodijelila bih djecu roditelju koji neće tražiti alimentaciju, pod uslovom da ima novaca za uzdržavanje, a prepustila bih drugom roditelju odluku o pružanju novčane pomoći. Na taj bi se način dokazalo kojem je roditelju stalo do djece.

VL
Avatar Maxich
Maxich
19:45 13.02.2021.

Majka je povrijeđena, a ocu se ne plaća alimentacija za dijete koje ne viđa. Oboje manipuliraju djetetom.

VL
Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
19:17 13.02.2021.

Ok za prigovor, ali dio u kojem kaže "ako ne bude kako tražim, javno ću se odreći svoga djeteta" ?!? ... ili je krivo primjenio "Solomonsko rješenje" ili je control freak. Ali svakako je manipulator.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.