Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija "Dom za Dijaninu dicu"

Otac Mateo i osmero djece u novom domu: 'Preinake koje smo morali napraviti ispale su savršeno dobro'

Zadar: Obitelj Matea Torića uskoro će useliti u novu kuću
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
03.11.2022.
u 22:16

"Imaju predsoblja za učenje i sobe za spavanje s toaletima" rekao je otac, dodajući kako je prostor "skladan i povezan".

Prije točno godinu dana pokrenuta je humanitarna akcija "Dom za Dijaninu dicu", a sada je ispunjen njen cilj. Obitelj preminule Dijane Torić (37) iz Zadra ima novi dom. Otac Mateo (45) nakon ženine je smrti htio za njihovo osmero djece osigurati ugodnije djetinjstvo. Živjeli su u 60 kvadrata a sada su, zahvaljujući 2,6 milijuna kuna donacija građana, kupili novu, veću kuću. 

Mateo je rekao da je novi dom dar za njihovu obitelj, te zahvalio hrvatskom narodu koji je omogućio nemoguće. "Preinake koje smo morali napraviti ispale su savršeno dobro. Imaju predsoblja za učenje i sobe za spavanje s toaletima" rekao je otac u prilogu RTL-a, dodajući kako je prostor "skladan i povezan".

Bazen su morali zatvoriti zbog sigurnosti djece, ali imaju prostora za vrt i za trampolin. Emocionalni otac Mateo još jednom je istaknuo zahvalnost svima koji su pomogli. "Lijepo sam spavao tu večer" opisao je prvu noć u kući koja mu je, kaže, dala osjećaj dostojanstva.

A Mateova kćer Ana otkrila je kako im je u novom domu "Prije smo imali manju kuću, u jednoj sobi su spavale cure, a u drugoj dečki. Sada imamo puno veću kuću i u sobama spavamo po dvoje" kaže Ana, koja sobu dijeli sa sestrom Esterom. 

Komentara 3

BE
Beyonder
06:57 04.11.2022.

Bolesnoj ženi naštancati djecu, otjerati ju u grob i onda cmoljit po medijima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije