Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kuća strave'

Otac i kći priznali da su neuredni, ali obećali sve očistiti

kuca_strave
Zvonimir Markač/VLMz
13.12.2012.
u 11:30

Komunalni redar i veterinarska inspekcija morat će izaći na teren na zahtjev policije i Centra za socijalnu skrb

Stvari su se pokrenule s mrtve točke. Kuća strave u samom središtu Koprivnice, kako smo je nazvali u Večernjem listu, ipak je zainteresirala nadležne institucije. Nisu mogli ostati ravnodušni na činjenicu da u kući s desecima mačaka žive teško bolesni umirovljenik i njegova kći, a u dvorištu zatrpanu smećem na lancima neprestano laje više pasa. Iako čudi što u kuću i dalje nitko ne uspijeva ući, točnije otac i kći nikoga ne puštaju, Centar za socijalnu skrb privolio ih je da k njima dođu na razgovor.

\'Nisu opasni za okolinu\'

– Nisu izgledali kao da imaju neke teže zdravstvene ili psihičke probleme. Ipak, priznali su da su malo neuredni i obećali da će počistiti dvorište u idućih desetak dana, kad malo zatopli – otkrila je ravnateljica Sandra Poznić dodavši da je zatražila i mišljenje njihovih liječnica.

– Umirovljenikova liječnica ustvrdila je da on nije opasan za sebe i okolinu, a nalaz druge liječnice, koja je nadležna za kćer, još čekamo – kaže.

Kazala je i da je kći rekla da redovito ide veterinaru kad su životinje bolesne i da oni nikad nisu gladni jer otac dobiva hranu iz Crvenog križa, a ona kuha sama sebi jer joj njihovi obroci nisu fini.

U kuću nikoga ne puštaju

Iako su u Centru dobili obećanje da će počistiti dvorište, ali i unutrašnjost kuće, ravnateljica Poznić kazala je da je o cijelom slučaju obavijestila i komunalno redarstvo. Isto će napraviti i koprivnička policija.

– Na terenu je bio naš kontakt-policajac. Iako ga nisu puštali u kuću, utvrdio je stanje i pripremamo izvješće Gradu i veterinarskoj inspekciji – rekao je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

I koprivnička zaštitnica životinja kazala je da će do kraja tjedna podnijeti prijavu veterinarskoj inspekciji.

– Ako je procijenjeno da su starac i njegova kći dobro, životinje sigurno nisu i mora se pronaći način da im se nekako pomogne – istaknula je Maja Gašparić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije