Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG NISKE PLAĆE

Osvanuo oglas za sezonski posao koji je razbijesnio pratitelje: 'Pa nemojte se sramotiti'

Pexels
18.02.2024.
u 11:51

Jedan oglas objavljen u Facebook grupi nije naišao na pozitivne reakcije, a ubrzo je i obrisan

Dolazak još jedne turističke sezone znači i otvaranje stotina sezonskih radnih mjesta na lokacijama diljem Jadrana. Satnice i uvjeti uglavnom su gdjegod slični, no i dalje neki oglasi za posao znaju itekako razočarati. Jedna takva osvanula je i na Facebook grupi ''Tražim posao/nudim posao – Dalmacija'', koja je u međuvremenu obrisana zbog velikih kritika. 

- Traži se ženska osoba za obavljanje poslova čišćenja apartmana kao i rada u praonici rublja na puno radno vrijeme od 8 sati (1000€) u periodu od 1.6. – 1. 10. 2024. Također, traži se druga ženska osoba za pripremu i posluživanje doručka na pola radnog vremena, odnosno 4 sata (600) s uvjetom poznavanja engleskog jezika - pisalo je u oglasu, prenosi Dnevno.hr. Ipak, zbog niske satnice ovaj oglas nije naišao na pozitivne reakcije pratitelja.

>> VIDEO Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

1/8

- Satnica za čišćenje u sezoni je minimalno 13 eura, pa sad vi računajte koliko izađe osobu osam sati (vjerojatno bez slobodnog dana, možda jedan u tjednu). Znači, ne znam ‘ko će vam radit za tu lovu. Nažalost, hoće jer ljudima triba posao, a onda postoje ljudi koji će iskoristit takve ljude - pisalo je u komentarima.

- Pa vi niste normalni… Znači, ako netko radi šest dana u tjednu (pretpostavljam da je samo jedan dan slobodan), ima po danu 42 eura! Znači oko 5 eura po satu! Znate li vi šta znači čistiti apartmane ljeti? Uz to bavit se robom u praonici. Pa, gospođo moja, ne sramotite se - pisali su drugi.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

ČE
četvrti
15:43 18.02.2024.

Uz 1000 EUR smještaj i hrana. Toliko čovjek ne dobije ni u Njemačkoj.

EV
Evojesam
14:41 18.02.2024.

Komentari su tipicni za balkance. 1000 eur za ciscenje apartmana. 0 strucne spreme potrebno. I to je vama malo?

V0
Vlaskoulicanec4.0
17:38 18.02.2024.

A koliko treba platiti čistačicu bez ikakve kvalifikacije? 10.000 eura? Ako sam dobro vidio, uz tih 1000 eura ide i stan i hrana. Pa vi računajte koliko je to stvarno novaca. Ostaje li vama nakon što ste platili stan, sve režije i hranu toliko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije