Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pranje novca

Osumnjičenici na ispitivanju u USKOK-u, očekuje se da će se otac i sin Ivić vratiti u Hrvatsku i predati

pranje novca
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
08.04.2016.
u 10:35

U policijsko-uskočkoj akciji jučer je uhićeno između 15 i 20 osoba, a među osumnjičenicima nalaze se i Antonio i Pejo Ivić, kojima pripada 280.000 eura i dva kilograma zlata koji su početkom tjedna ukradeni iz središta zagrebačke kriminalističke policije

Osumnjičenici koji su jučer tijekom dana uhićeni na širem području Zagreba zbog sumnje da su počinili niz koruptivnih djela, uključujući i pranje novca, jutros su dovedeni u USKOK.

Očekuje se da će svi tijekom dana biti ispitani u USKOK-u nakon čega će vjerojatno biti dovedeni i na zagrebački Županijski sud radi eventualnog određivanja istražnog zatvora.

U policijsko-uskočkoj akciji jučer je uhićeno između 15 i 20 osoba, a među osumnjičenicima nalaze se i Antonio i Pejo Ivić, kojima pripada 280.000 eura i dva kilograma zlata koji su početkom tjedna ukradeni iz središta zagrebačke kriminalističke policije. Njih dvojica jučer nisu uhićena jer su u inozemstvu, a prema nekim neslužbenim informacijama navodno bi se trebali vratiti u Hrvatsku i predati policiji.

USKOK osumnjičenike tereti za osnivanje niza fiktivnih poduzeća koja su se bavila otkupom zlata, a sumnja se da je otkup zlata bio paravan za pranje novca koji potječe iz raznih kriminalnih poslova pa se tako spominje da su te tvrtke na taj način prale novac za narkokartele. 

>> Uhićeno 20-ak osoba, osumnjičen i dvojac čijih je 280.000 eura ukradeno iz policije

Komentara 6

AS
antun sklepic
11:54 08.04.2016.

neznam zašto galamite na sva zvona kad od svega opet neće biti ništa samo mažete oči narodu.

MM
marko.marko
10:57 08.04.2016.

kriminalci sve

KM
Kolinda Mamić
12:49 08.04.2016.

Nego da će se vratiti pa tko bolje štiti lopove od RH institucija,ovdje je samo kažnjivo ako malo kradeš-imamo Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije