Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALEŽ U požaru su život izgubile Ružica Konjetić i njezina majka

Osumnjičen da je zapalio ženu i punicu

02.02.2009.
u 00:09

SLAVONSKI BROD - Stanovnici Ulice Ferde Filipovića u naselju Bjeliš šokirani su tragedijom Ruže Ledić (79) i njezine kćeri Ružice Konjetić (40), rođene Ledić, koje su poginule u požaru koji je u Filipovićevoj 79 izbio u nedjelju navečer oko 18 sati.

Ružica Ledić pronađena je u kupaonici, a majka Ruža u ostavi. Gotovo istodobno dok su vatrogasci gasili vatru u policiju je došao Mijo Konjetić (44) i prijavio da gori kuća. Policija ga sumnjiči za podmetanje požara te mu je istražni sudac odredio zadržavanje na 24 sata.

Požar je podmetnut
- Nema nikakve dvojbe da je požar podmetnut. Je li to učinio muškarac koji je požar prijavio policiji i kojega se za to sumnjiči, utvrdit će se istragom - kazao je istražni sudac Mirko Svirčević. Susjed Luka Katavić zna da su njegovi susjedi prije rata živjeli u Bosanskoj Posavini. Čuo je da su Ružica i njezin muž imali bračnih problema i često se razilazili, sastajali i opet razilazili. Lampaš na ogradi ispred kuće Ledićevih zapalio je Željko Terzić, nećak 79-godišnje Ruže Ledić.

- Ružica se za Miju Konjetića udala sa 17 godina, imaju dva sina; jedan je u zatvoru zbog droge, a za drugog ne znam gdje je. Znam da su se svađali. Ružica se zaposlila u Poreču, a Mijo je radio na građevini na brodskom području. Ružica je u prošlu srijedu došla u posjet majci Ruži u Brodu. Je li možda posrijedi muževa ljubomora ili što drugo, ne znam - kazao je Ž. Terzić.

Nije bio pričljiv
U Sibinju Miju Konjetića poznaju ga kao mirnog, iako u zadnje vrijeme nije bio pričljiv. Mijin otac Jozo nije krio razočaranje.

- Mijo je bio nezadovoljan što od supruge Ružice živi odvojeno. Bio je u ratu, iz kojeg je izišao dosta nervozan. Ne vjerujem da bi počinio takvo što -kazao je Mijin otac Jozo Konjetić.


Žene je polio benzinom?

Županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek kazao je da će najvjerojatnije protiv Mije Konjetića biti podnesena kaznena prijava za dvostruko ubojstvo jer se sumnja da je žene polio benzinom i zapalio. Istražni sudac Mirko Svirčević je rekao da prema nalazima patologa, žene nisu bile usmrćene nasilno. Starija je žena zadobila opekline 3. i 4. stupnja, a mlađa 2. stupnja. Što je prouzročilo njihovu smrt, opekline ili visoka koncentracija ugljičnog monoksida utvrdit ćemo analizom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije