Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPILOG AFERE INDEKS
Povratak na članak

Osuđeni profesori i dalje primaju punu plaću na fakultetu

Gotovo svi profesori s Prometa i Ekonomije koji su primali mito rade i čekaju presudu

Komentari 19

OB
-obrisani-
20:13 21.12.2010.

A sto je sa dokazanim i osudjenim zlocincima ( Glavas, general konobar, general sofer, general legija stranaca...) oni dobivaju 30 tisuca kuna mjesecno od HDZ-a, ali to za VL nije vazno .... vec ... PLJUC!

VL
Avatar atrpimir
atrpimir
09:08 22.12.2010.

Ima li neka institucija a da joj srbin nije na čelu? Vlada, akademska krovna institucija i pazite nikad nismo imali korumpiraniju Vladu i akademiju :)

VL
Avatar atrpimir
atrpimir
09:10 22.12.2010.

u vrijeme sanadera bio je i na čelu HRT-a srbin pa opet korumpirana

VL
EU
eurobanana
09:04 22.12.2010.

BEOGRAD, 21. decembar 2010, (Njuz) – Unija državnih institucija Hrvatske najavila je od Nove godine drasticno povecanje visine mita u svojim ekspoziturama širom Hrvatske. Kako objašnjava Nenad Jezdic, predsednik unije, na ovaj potez su se odlucili zbog još uvek aktuelnee ekonomske krize, ali pre svega zato što postojece visine mita nisu menjane u poslednjih šest godina. - Stanje u državnim instirucijama je zabrinjavajuce. Prosecan radnik u državnoj firmi prakticno je postao osuden da živi samo od svoje place, a svi znamo da je to nemoguce – rekao je Jezdic za Njuz. Kako saznajemo, prema novom tarifnom sistemu od Nove godine najveca poskupljenja bice zabeležena u prosveti. Tako ce za ocjenu više u srednjoj školi roditelji od sada morati da izdvoje 250 umesto dosadašnjih 100 eura. Na fakultetima ce tarife skociti u zavisnosti od vrste placanja. Ukoliko se placa novcem, ispiti ce koštati preko 1000 eura umesto dosadašnjih 300-600. Ukoliko se studentkinje odluce za placanje ispita u naturi u profesorovom kabinetu, od sada ce morati da povedu sa sobom bar još jednu prijateljicu. Ništa bolja situacija nije ni u zdravstvu. Za obican prijem preko reda u državnoj bolnici, umesto dosadašnje kesice C kafe od 200 grama, pacijenti ce morati da izdvoje kutiju Nescafe Gold Premium. Za izdavanje lažnih zdravstvenih opravdanja, umesto tradicionalne cokolade „Najlepše Želje“, sada ce biti potrebna Milka od 300 grama sa celim lešnicima ili punjena jogurtom od jagode. Od svih državnih institucija, jedino u MUP-u Hr, bar do daljnjeg, nece biti ovih poskupljenja. Naš sagovornik iz MUP-a rekao je da su za sada tamo zadovoljni prihodima od mita policajaca, jer im je novi zakon o saobracaju omogucio da imaju mnogo više prostora i prilike za prikupljanje istog. Navedena povišenja tarifa stupice na snagu od 1. januara, a Vlada porucila je gradanima da do Nove godine požure i završe sve poslove koje imaju po starim cijenama.

VL
IV
ivicas
09:04 22.12.2010.

kod nas je sigurno pola studenata polozilo preko veze a kod politicara bojim se i vise

VL
AD
adrian1
09:23 22.12.2010.

to je samo još jedan dokaz da se zločin u ovoj državi - isplati

VL
KR
krka
09:26 22.12.2010.

Kao običan čovjek, samo kratko: BANDA ŠTITI BANDU, znači karcinom Hrvatskoga društva nisu samo pokvareni i korumpirani političari već veliki dio inteligencije, veliki dio doktora, veliki dio javne uprave, gradonačelnici, župani, dio sudstva, dio istražitelja ( čovjek u poduzeću istraživao poslovanje 6 mjeseci, kaže za vlasnika garant čuza i oduzimanje nepripadajućeg vlasništva, predao papire i vidio da se nikaj ne događa pita za par mjeseci kaj bu od toga. 2003 sa 45 godina života poslan u penziju!!!!-pogodite radi čega.) Dali tome treba komentar?

VL
UK
Ugo Kajvez
10:16 22.12.2010.

Tako je to HDZ sebi namjestio u zakonu preko svojih u saboru ............. možeš krasti i otimati do mile volje .........

VL
MI
mica1111
11:13 22.12.2010.

Gotovo svi profesori s Prava i Ekonomije koji su primali mito rade i čekaju presudu... ...pa sa kakvog Pravnog fakulteta...valjda sa prometnog...joj,joj...popite još jednu kavu i otvorite oči...

VL
SB
sbiki13
11:44 22.12.2010.

pa to nije normalno u ovoj držav .Zamislite lopovi rade i primaju plaćo pa Kosorice dali imaš oći pa šta nevidiš šta se radi sram davas bude da uopće vodite ovu državu.i tako nešto da se dopušta.

VL
KA
Karla
14:12 22.12.2010.

Treba hitno mijenjati te zakone koji im omogućavaju da i dalje primaju plaću! Osim toga, primali su mito puno veći nego za što su osuđeni pa im plaćica ni ne treba!

VL
MA
maruška
15:00 22.12.2010.

Što je to novoga u ovom članku da je zaslužio bombastičan naslov na naslovnoj strani? Očito je novinarkama ponestalo tema pa su na brzinu (a o kakvoj se brzini radi vidi se i po tome što su napisale Pravo umjesto Promet) izvukle iz arhive staru vijest i sklepale \"udarni\" članak. Ne bi li minimum novinarskog zanata nalagao traženje izjave od sadašnjeg dekana Fakulteta prometnih znanosti a ne da se iznose izjave bivšeg dekana (za što su one sada relevantne????) uzete dok je bio na funkciji, dakle prije tri mjeseca ili možda ipak friško?Ne bi znala reći što je od ovo dvoje neprofesionalnije!!!!!! A možda su se i na novinarstvu prodavali ispiti ako se ovakav uradak može proglasiti novinskim člankom jednih ozbiljnih novina?

VL
BU
bubaerdeljan
19:02 22.12.2010.

zašto ljudi, koji zapravo nemaju pojma što se događa, se uvijek nađu pozvani za komentar!? nitko, tko nije u sustavim tih fakulteta, ne može znati što se i kako tamo odvija te zašto je tome tako!! da je sramota, sramota je.....ali isto tako je veća sramota kada se doktori, sestre i bilo koje medicinsko osoblje mora darivati da bi dobio uslugu.............. meni je iskreno žao dotičnih profesora, fakulteta pogotovo, što ovo prolaze, jer su upali u to upravo radi onih, koji ih danas procesuiraju.....

VL
VA
vatra
19:33 22.12.2010.

@bubaerdeljan Tebi je žao tih lopova? Pa to je zadnje ljudsko smeće. Na pitanje šta će biti sa onima koji nemaju za platiti ta gospoda odgovaraju :neka uće. Ili kad profesor pita studenticu dali ima pičku i neka dođe na ispit u minici. To su gori lopovi od kokošara iz tramvaja u rangu su sa političara koji su im bili učenici. I tebi je žao tih lopova. Šta bi im trebalo i odlikovanja podjeliti? Poštenog čovjeka koji ima svoj obraz,poštenje,stav i dostojanstvo nitko nemože uvući u takve stvari. Zašto je nih za žaliti? objasni mi. Nisam dovoljno pametan da bih to shvatio

VL
BU
bubaerdeljan
20:59 22.12.2010.

@vatra.... zato što ono što ti pišeš nije izjava profesora, nego navodnog posrednika......i tu nitko nije nikome ništa ukrao, njima je navodno bilo ponuđeno....... zapravo ne razumijem zašto ljudi/novinari razvikuju to? da bi ostatak sabora, koji nije do sada dobiobio diplomu, krene u potragu? naravno da žalim takve ljude, žalim njih kao osobe, žalim cijelu akademsku zajednicu, sve moje kolege, samo je pitanje, koliko je tko pametan da shvati o kakvome je željenju riječ......pohvala ljudskoj gluposti, to je sve što ću reći; narod koji slavi svoju ignoranciju, vrijedan je žaljenja!!

VL
OB
-obrisani-
06:53 23.12.2010.

Kopaj narode po kantama za smeće

VL
AL
alfich
09:40 04.11.2019.

Hoćeš li ti zašutjeti, ili ću svima reći da si završio samo 2 razreda osnovne škole i da si kupio "diplomu" na FER- u ?

VL
Avatar Mihac™
Mihac™
12:22 22.12.2010.

Aha tu je i Šuki diplomirao ekonomiju...ha ha ha Valjda treba još kojem političaru diploma pa ovi užurbano rade na promicanju znanja. bem ti zakone da sam ja ili netko od nas samo osumnjčen za nešto odmah ide suspendiranje ili otkaz, a ovi rade i dalje plus puna plaća. Jesmo majmunska Država svaka nam čast.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.