Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom 104. rođendana

Ostavština Dragutina Tadijanovića konačno u Spomen-domu u Brodu

tadijanović
arhivska fotografija
03.11.2009.
u 17:01

Punih 20 godina prošlo je otkako je potpisan ugovor između barda hrvatskog pjesništva Dragutina Tadijanovića i Grada Broda. No, 4. listopada se konačno u palači Horvat, u Starčevićevoj 8, otvara Spomen-dom Dragutina Tadijanovića.

Punih 20 godina prošlo je otkako je potpisan ugovor između barda hrvatskog pjesništva Dragutina Tadijanovića i Grada Broda. No, u srijedu (4. listopada) se konačno, u povodu 104. obljetnice pjesnikova rođenja, u palači Horvat, u Starčevićevoj 8, otvara Spomen-dom Dragutina Tadijanovića. Na 400 četvornih metara, tri puta većoj površini od njegova zagrebačkog stana, izloženo je 500 crteža, slika, skulptura i drugih umjetnina, 5000 knjiga, rukopisi, bogata pjesnikova korespondencija i brojni drugi predmeti iz njegova života.

 - Tu je sve što je krasilo Tadijin zagrebački stan, od radnog stola koji je projektirao kipar Ivan Meštrović, pisaćeg stroja na kojem je pisao od doba svog mladenaštva do zadnjih dana života, štapa kojim se u starosti pomagao pri hodu, kreveta u kojem je spavao, naslonjač u kojoj se odmarao... - rekao nam je Miroslav Bjelobrk, Tadijin nećak, kojega je pjesnik za života odabrao da skrbi za ostavštinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije