Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetska prijevara

Povjerovao prevarantici pa ostao bez 27.000 eura: 'Tražila ga je sve veće iznose'

Zaštita autorskih prava, ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
19.05.2023.
u 13:11

Ulagao u kriptovalute pa izgubio novac. Mladić sa područja Ivanca nasjeo na računalnu prevaru putem društvenih mreža.

Policijska postaja Ivanec zaprimila je prijavu 26-godišnjaka da je prevaren pri ulaganju u kriptovalute. On je, prema prijavi, tijekom ožujka ove godine na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas za ulaganje u kriptovalute. Stupio je u kontakt s nepoznatom osobom na oglasnoj stranici i prema dogovoru, početno uplatio iznos od 250 eura.

- Nakon te uplate javila mu se ženska osoba koja se predstavila kao njegova brokerica koja će ga voditi kroz daljnja ulaganja. Prikazivanjem navodno velike zarade na aplikaciji na kojoj je poslovao, od njega je zatraženo više uplata sve većih iznosa, dobivao je razne obavijesti o navodnim blokadama novca zbog kojih treba ponovno uplatiti depozit i slično, pa je uplatio ukupno oko 27 000 eura, nakon čega je posumnjao da se radi o prijevari - kažu u policiji.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

PA
Pahor
20:32 19.05.2023.

Dok je ovaca biti će i vune

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije