Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave

Ostalo još 60 tona lešina životinja, mještane brine što nema spalionice

Uginule životinje na poplavljenim područjima
Marko Mrkonjic/PIXSELL
04.06.2014.
u 23:32

U Rajevu Selu grade prednasip, a kod Račinovaca produbljuju nasip kako bi voda mogla otjecati u Savu

U poplavljenim područjima županjske Posavine nastavljeni su radovi kojima je osnovni cilj omogućiti što bržu normalizaciju života i povratak evakuiranih u njihove domove. U Rajevu Selu gradi se prednasip, a kod Račinovaca produbljuje se nasip kako bi voda mogla otjecati u korito Save. U Račinovcima planira se i gradnja mosta koji je bujica odnijela.

Istodobno se odvozi otpad, obavlja dezinsekcija i isušivanje te uklanjaju životinjske lešine. Prema podacima ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Jadrana Perinića u stradalim naseljima treba ukloniti još oko 60 tona lešina životinja.

– Do sada smo uklonili oko 225 tona lešina životinja. Ostala je još manja količina i mislim da ćemo to brzo sanirati – rekao je Perinić.

Koliko se god radilo na terenu, mještani poplavljenih područja kažu da nisu zadovoljni brzinom te da se neke mjere donose kasno. Ukazuju na to da na ulicama i u dvorištima još ima uginulih životinja, da nije na vrijeme riješen problem spalionice uginulih životinja iako se znalo da će to trebati i sl.

– Uvijek može biti bolje. Treba znati da je u Hrvatskoj prvi put proglašeno takvo stanje i tako opsežne mjere. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina najavio je i provođenje istrage o tome kako je došlo do probijanja nasipa u Rajevom Selu. Stručno međunarodno radno tijelo u roku od tridesetak dana će, kako kaže Jakovina, o tome dati preliminarno izvješće. Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić najavio je pomoć hrvatskim ratnim vojnim invalidima na poplavljenim područjima u obnovi kuća.

>> Žrtve poplava iz županjske Posavine u vukovarskom hostelu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije