Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno ljetovanje

'Ostali smo gladni i praznog džepa': 1,6 kg lignji platili 400 kn

račun
Foto: Čitatelj Večernjeg lista
1/3
01.08.2013.
u 18:43

"Na prigovor da račun nije u redu konobar nam je rekao: 'To vam je tako'", piše nam čitatelj, koji smatra da su cijene na Jadranu previsoke

Čitatelj Večernjeg lista poslao nam je račun iz konobe u Ninu u kojoj su 1,6 kilograma lignji platili 400 kuna.

"Evo vam još jedan primjer kako nas 'gule' na ljetovanju", piše nam čitatelj te objašnjava da su u toj konobi njegova supruga, devetogodišnji sin i on pojeli 1,6 kilograma ribe, a zajedno s pićem i blitvom to ih je ukupno stajalo 484 kune.

'To vam je tako'

"Na prigovor da račun nije u redu konobar nam je rekao: ''To vam je tako'", piše nam čitatelj, koji smatra da su cijene na Jadranu previsoke. ''I na kraju svega ostali smo gladni i praznog džepa'', zaključuje čitatelj koji će ovogodišnje ljetovanje vjerojatno pamtiti po cijeni kilograma prženih lignji u Ninu.

S druge strane, čitatelj Ivan G. iz Švicarske smatra da su cijene u Hrvatskoj povoljne. On se ovog tjedna vratio u Švicarsku s godišnjeg, a proveo ga je u Dalmaciji, Rijeci, Slavoniji i Zagrebu.

Najveća razlika u cijeni ćevapa

"Cijene u Hrvatskoj za nas su povoljne, barem za trećinu niže nego u restoranu u Švicarskoj", napisao nam je Ivan te dodao da je ipak vidio razliku u cijenama ovisno o otme jesu li kupovali u Rijeci ili Biogradu, kao i jesu li jeli na rivi ili negdje drugdje.

"Najveću razliku vidio sam u cijeni ćevapa. U Rijeci su oni 29 kuna, najviše 45 kuna, a u Biogradu su od 55 do 75 kuna, što smatram da je previše", piše Ivan, ali i dodaje kako su ih u Hrvatskoj častili rakijom ili aperitivom, što u Italiji nije doživio.

Čitateljica Večernjeg koja živi u Švedskoj i ljetovala je u Biogradu piše: "Naravno da je u Hrvatskoj skupo u usporedbi sa Švedskom, iako je Švedska među najskupljim državama Europe."

"Taj osjećaj da vas muče gori je skupe večere"

No više od visokih cijena nervira je ugođaj u restoranima. "Preglasna je glazba, a na hranu se mora čekati cijelu noć nakon što naručite večeru", piše čitateljica i dodaje kako su konobari vrlo brzi kada treba naručiti. "Prvo vam serviraju piće i kruh. Zatim opet dođu i pitaju što ćete ponovno popiti. I tako otprilike nakon dva sata vam dođe hrana", piše čitateljica i dodaje: "Tako pijemo gladni u restoranu s glasnom glazbom, gdje je vruće i neudobno te gubimo dragocjene noći." Smatra da naši ugostitelji trebaju promijeniti ponašanje prema turistima i gledati ih "kao ljude, a ne kao predmete s novčanikom".

"Taj osjećaj da vas muče gori je od skupe večere", piše čitateljica i dodaje da bi turisti možda željeli i provesti noć u šetnji rivom, umjesto u restoranu.

Litra piva i gazirani sok 66 kuna

Čitatelja Miru je "osvježio" račun od 66 kuna za litru piva i jedan gazirani sok koji je morao platiti u Zadru. "U pola sata, koliko smo bili, osoblje je uporno gazilo najlonsku vrećicu koju je vjetar donio pred ulaz objekta i nitko je nije htio maknuti", piše Miro.

Čitateljica Jasna ima malo drukčije mišljenje od onih koji smatraju da je naš Jadran skup te iznosi iskustva sa svojih čestih poslovnih putovanja po Italiji. "Kako kava u Italiji može stajati više od 2 eura, pizza više od 12 eura, pa vam još naplate 3 eura po osobi za poslugu?", navodi Jasna te dodaje da je u susjednoj državi s još dvije prijateljice bila na večeri i "ostala gladna", iako su je platile 95 eura. "Ostale smo gladne, a za taj novac kod nas smo mogle jako dobro pojesti i popiti", nastavlja čitateljica i dodaje kako su u Italiji konobari jednako neljubazni kao u Hrvatskoj.

"Imamo dvostruke kriterije"

"Naši konobari jako dobro znaju talijanski i Talijani to očekuju od njih, ali kada dođete u njihovu državu ni s kim se ne možete sporazumjeti na engleskom", piše Jasna i dodaje kako mi Hrvati o tome imamo dvostruke kriterije.

'Račun od 17 dolara čudesno se pretvorio u račun od 77 dolara'

>>Cappuccino u Dubrovniku kao da je od suhog zlata - čak 31 kunu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije