Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psi rastrgali ovce

Ostali bez ovaca, morali platiti veterinara, ne znaju što sa psima

ovce
Duško Mirković/PIXSELL
09.10.2010.
u 11:32

Mato Ostojić odlučio je tužiti Grad Pleternicu i tražiti da mi nadoknade štetu.

RESNIK - Mati Ostojiću iz Resnika, sela kraj Pleternice, dva su psa u petak ubila i teško ozlijedila više ovaca koje su se nalazile na ograđenoj livadi nedaleko kuće.

- Nahranio sam ih oko 9 sati i potom ponovo pošao pogledati ih oko 13 sati. Kad me vide, ovce obično odmah prilaze no, ovaj puta ih nije bilo. Supruga i ja smo pošli prema drvenoj štali gdje borave po noći ili za ružnog vremena i tada smo imali šta vidjeti - sve uplašene zbile su se u jedan ugao a odmah sam primijetio da sve nisu na broju. Primijetili smo i pse. Crni je bio u štali a žuta kujica je trgala jednu ovcu vani koja je pokušavala otrgnuti joj se. Lupio sam kujicu komadom drveta i tek tada je pustila ovcu - ispričao je Mato.

Psi su se, dodao je, razbježali ali ne daleko pa su ih on i supruga Ljubica odlučili uhvatiti. Crnog psića, koji se odmah pokazao kao pitom i umiljat, bez problema su pronašli u kukuruzu kako leži i uhvatili ga dok je žuta kujica pokazala agresivnost pa je uhvaćena tek kasnije uz pomoć varke i komada mesa.

Kad su vidjeli što se dogodilo ovcama, Ostolići su pozvali policiju i veterinara iz pleterničke Veterinarske stanice kojega su otprije poznavali. Utvrđeno je kako su jedna ovca i dva janjeta zaklani a još četiri ovce su teško ozlijeđene i njihovo je ozdravljenje upitno. Šteta je procijenjena na 7000 kuna a o svemu je načinjen i zapisnik.

No, problemi obitelji Ostojić time nisu završili zbog čega su i odlučili pozvati novinare.

- Veterinar je napravio zapisnik i potom mi svoj dolazak naplatio 370 kuna. Pitao sam ga šta ću sa psima koji nisu čipirani pa im se ne zna vlasnik i sada su zavezani u mom dvorištu, a on mi je rekao da radim s njima šta hoću jer njihova stanica nije ovlaštena da brine za lutalice. Odvedi ih pred gradsku upravu - još je dodao jer Grad Pleternica nije organizirao službu koja bi se bavila lutalicama. I tako, imam štetu zbog ovaca, platio sam veterinaru a ostala su mi i dva psa. Ako ih sam ubijem, bit ću kriv a ako ih dam eutanazirati morat ću i to platiti. Zato sam odlučio tužiti Grad Pleternicu i tražiti da mi nadoknade štetu - ljutito je rekao Mato Ostojić.

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
12:08 09.10.2010.

Pitao sam ga šta ću sa psima koji nisu čipirani pa im se ne zna vlasnik i sada su zavezani u mom dvorištu, a on mi je rekao da radim s njima šta hoću jer njihova stanica nije ovlaštena da brine za lutalice.. Masai u africi imaju isto kadkada problema istoga karaktera kao zaostali balkan... Njima lavovi zgrabe koju kravu jel nema dovoljno divljači.... Naravno da postoji i za to riješenje i ustanova pa zar imamo samo vrijedni uskok i policiju za lov na Hrvate , a životinje mogu rditi što žele ; neka se netko raspita u EU ako neznaju kako dalje....

HR
hrabrica
13:03 09.10.2010.

Tako je to u drzavi gdje zivotinje imaju vise prava nego ljudi. Mi isto imamo problema sa susjedom koja ima 15 pasa u dvoristu koji bjeze i maltretiraju ljude na cesti, a institucije samo prebacuju odgovornost jedni na druge >:(

OB
-obrisani-
14:32 09.10.2010.

Tužbe su skupe, procesi dugo traju, ishod se ne zna. Na njegovom mjestu, tražila bih isplatu od osiguranja. A osiguranje neka potom tuži grad i naplati se od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije