Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJE OD TRI MJESECA DO IZBORA

Ostaju bez ključnog koalicijskog partnera? Zapeli pregovori između SDP-a i Peteka

Renato Petek
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
27.02.2021.
u 08:20

Nezavisni kandidat Renato Petek čvrsto je odlučio sudjelovati u promjenama u Zagrebu

Manje od tri mjeseca prije lokalnih izbora SDP-u prijeti da u Zagrebu ostane bez ključnog koalicijskog partnera s kojim računa. Riječ je o aktualnom nezavisnom zastupniku u gradskoj Skupštini Renatu Peteku koji, kako se neslužbeno može čuti, planira idući tjedan objaviti svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba.

Naime, kako doznajemo od izvora bliskih Peteku, do danas nije došlo do ozbiljnih razgovora na relaciji Petek – SDP, nezavisni zastupnik očito smatra da će morati otići svojim putem.

– Postojeća garnitura predvođena Bandićem i njegovim zamjenikom Filipovićem pokazala je što zna i može. Zagreb vapi za promjenama i one dolaze. Odlučan sam da u tim promjenama želim sudjelovati, na partnerskim osnovama dijeliti odgovornost za bolju budućnost Zagreba – kaže Petek i poručuje da se vremenski prozor polako zatvara, a raste odgovornost svih progresivnih sudionika na gradskoj političkoj pozornici da se očekivana i priželjkivana promjena pretvori u stvarnu smjenu Bandića, prijatelja, kumova i HDZ-a.

Samostalni izlazak za Peteka je ipak poprilično neizvjesna situacija jer je pitanje hoće li sam uspjeti sa svojom listom prijeći i prag i ponovno ući u Skupštinu, ali sasvim je sigurno da to ne odgovara ni SDP-u ni njegovu kandidatu Jošku Klisoviću, jer bi im njegov samostalni izlazak na izbore sigurno “izbio” koji postotni poen u prvom krugu. Zbog toga su u SDP-u uvjereni da će Petek na kraju ipak ići na izbore s njima i da neće istaknuti samostalno svoju kandidaturu, a ozbiljni pregovori očekuju se ovih dana.

– Ne vidim što bi dobio time da se sam kandidira – kaže naš izvor iz stožera Joška Klisovića.

Kaže i da se nadaju da će s Petekom postići dogovor do idućeg tjedna. Neslužbeno doznajemo i da u SDP-u Peteku nude mjesto zamjenika gradonačelnika i ulazno mjesto na listi za Skupštinu, ali ne i mjesta na listama za gradske četvrti i mjesne odbore za Petekove ljude koje je okupio.

U SDP-u kažu i da će idućih dana razgovarati i sa šeficom GLAS-a Ankom Mrak Taritaš, koju također vide kao partnericu.

Komentara 5

Avatar Jopa
Jopa
08:39 27.02.2021.

SDP nudi Peteku dogradonačelnička mjesta i sl, hm...Pa šta nije nedavno onaj lik iz Zagorja snimio HDZovca kako mu isto nudi pa je to bio skandal a ovo nije..?

IV
ivica.vranjic
09:15 27.02.2021.

Kome su više bitni u 21. stoljeću ocvali komunisti i njihova prazna priča? Osim istražnim povjerenstvima za zločine počinjene u poraću 2. svjetskog rata na prostoru Hrvatske?

DH
dalibor.hren
18:15 27.02.2021.

Miss Pigy ili mr. Čunjoglavi, pitanje je sad!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije