Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neovlašteno podizanje novca

Osobna bankarica tvrdi da nije ukrala 91.000 € dr. Glumičiću

Siniša Glumičić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
05.12.2013.
u 22:10

Postalo sumnjivo – Da nešto ne štima, dr. Glumičić shvatio je 2010. jer ga iz banke nisu nazvali zbog produljenja oročene štednje. Tada je i otkrio manjak novca

– Nisam kriva! – kazala je Ivana Vrbanić, bankarica zaposlena u Hypo banci, kojoj je nedavno na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje jer ju se tereti da je u travnju 2010. s računa poznatog liječnika dr. Siniše Glumičića neovlašteno podigla 91.000 eura.

Prema optužnici, I. Vrbanić bila je osobna bankarica dr. Glumičića, a novac koji je neovlašteno podigla s njegova računa bio je na oročenoj štednji.

Dugogodišnji klijenti

Obitelj Glumičić dugogodišnji je klijent Hypo banke, a nakon što su prije više godina prodali staru obiteljsku kuću u Virovitici, novac su položili u banku i oročili. Ta im je štedna opcija odgovarala, pa su iz godine u godinu produljivali oročenje, a brigu o računu, za koji je punomoć imao i otac dr. Glumičića, vodio je dr. Glumičić. U banku je odlazio kada bi im oročenje štednje istjecalo. U takvim situacijama uglavnom su ih zvali iz banke i tada se dr. Glumičić u nekoliko navrata susreo i sa svojom osobnom bankaricom, sada optuženom I. Vrbanić. No kako poziva iz banke 2010. nije bilo, dr. Glumičić je odlučio otići do banke te se raspitati o čemu je riječ. Došavši u poslovnicu neugodno se iznenadio jer je stanje na računu bilo upola manje od onoga godinu dana prije, a novac s računa nije podizao ni on niti itko od njegove obitelji.

Nakon što je to sve još jednom provjerio s roditeljima, zatražio je očitovanje banke, namjeravajući podnijeti kaznenu prijavu zbog nestanka dobrog dijela oročene štednje.

Interna revizija

No iz banke su ga zamolili da pričeka dok njihova interna revizija ne ustanovi o čemu je riječ, a nakon dva tjedna iz banke su ga obavijestili da mu je na račun vraćen sav nestali novac uz pripadajuću kamatu od oročenja. – Neugodnu situaciju koja se dogodila u banci u kojoj sam imao štedni račun ne bih komentirao jer je to za mene završena priča. Sve se dogodilo prije dvije godine, no banka je prema meni bila korektna, nadoknadila je novac koji je nedostajao i nisam oštećen – kazao je dr. Glumičić, naglasivši kako ne zna iz kojeg se razloga upravo on, tj. račun njegove obitelji, našao na meti službenice kojoj se sada sudi.

Komentara 7

VL
????
22:58 05.12.2013.

A ja već pomislio da će službenicu proglasiti herojem i dati joj nagradu "zviždačica godine", "borac protiv korupcije" i sl.

AN
ANM
22:44 05.12.2013.

Izvrstan Članak ! Novinari VL pokazuju da su na visokom nivou !

KU
kunaprava
08:51 06.12.2013.

Ne mogu, a da se ne sjetim "herione" Ankice Lepej, samo što Ankica nije podizala novce, ona je jadna samo "zazviždala" kad su je nagovorili, a di je sada. Čudo od banke, dođe čovjek i ustanovi da mu nema pola štednje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije