Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlade književnice

Osnovke iz Karlovca Rea i Mia već su uspjele tiskati prve slikovnice

'mia'
'Fotodesk /Vecernji list'
03.10.2011.
u 11:17

Uspjehu ove škole pridonio je i učenik drugog razreda Patrik Tomljenović, dobitnik nagrade za najmlađeg sudionika natječaja Moja prva knjiga

Sanjala sam stvora koji je tražio svoj dom i na kraju ga pronašao. To sam onda stavila na papir i tako je nastala priča "Stanovnik u čarobnom drvetu" – otkriva nam učenica trećeg razreda OŠ "Braća Seljan" Mia Krivokuća, čija je slikovnica tiskana zahvaljujući posebnoj nagradi grada Karlovca u sklopu natječaja Moja prva knjiga. Istu nagradu osvojila je i njezina godinu mlađa školska kolegica Rea Purgar za priču "Spas u zadnji čas". Da uspjeh ove karlovačke osnovne škole bude još i veći, pobrinuo se učenik drugog razreda Patrik Tomljenović, dobitnik nagrade za najmlađeg sudionika natječaja na koji su ove godine prijavljena rekordna 632 rada osnovaca iz 150 škola. Riječ je o projektu Centra za neohumanističke studije Karlovac pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u kojem sudjeluju učenici iz čitave Hrvatske.

 – Sudjelovala sam već dva puta s pričama "Pas i mačka kao prijatelji" i "Nestašni Leptirić". Sada sam dobila nagradu, tiskana mi je slikovnica i jako sam sretna. Pisat ću i dalje – poručila je karlovačka osnovka. Knjižničarka škole i prof. hrvatskog jezika Gordana Kosović ponosna je uspjehom svojih učenika, a na natječaju sudjeluje od početaka.

 – Izvrstan je jer djeca danas malo čitaju. Ovaj natječaj za njih je veliki poticaj. Kako iduće godine idem u mirovinu, ostvareni uspjeh zapravo je kruna moga rada – rekla je prof. Kosović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije