Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODA GOVORA

Osnovan Zbor satiričnih novinara pri HND-u

News-Bar.hr
10.03.2014.
u 16:34

Prijedlog su podnijeli novinari i urednici satiričkog portala News-Bar.hr

Prošli četvrtak na sjednici Središnjeg odbora HND-a jednoglasno je prihvaćen prijedlog za osnivanjem Zbora satiričnih novinara, priopćili su iz popularnog satiričkog portala News-Bar.hr, čiji su novinari i urednici i podnijeli prijedlog te postali članovi HND-a.

Osim njih, članovima Zbora satiričkih novinara postali su i karikaturist Nikola Plečko (Nik Titanik), novinar 24sata Boris Rašeta, glavni urednik portala autograf.hr Drago Pilsel i glavni tajnik HND-a Vladimir Lulić, koji su se također okušali u satiričkom novinarstvu na portalu News-Bar.hr.

"Zbor satiričkih novinara djelovat će s ciljem zaštite profesionalnih interesa i slobode govora. Zbor će posebno inzistirati na uklanjanju kaznenog djela sramoćenja iz kaznenog zakonodavstva te na vraćanju odredbe o isključenju protupravnosti za umjetnička djela i satiru u Glavi XV. Kaznenog zakona RH", priopćili su iz portala News-Bar.hr.

>> News Bar promijenio dizajn, Vlada na Twitteru objašnjavala da ga nisu ukinuli

Članovi Zbora satiričkih novinara:

1. Vlado Lucić

2. Borna Sor

3. Domagoj Zovak

4. Anton Radačić

5. Marijan Vrdoljak

6. Vladimir Lulić

7. Ozren Podnar

8. Boris Rašeta

9. Nikola Plečko

10. Drago Pilsel

Komentara 5

DU
Deleted user
08:52 11.03.2014.

A gdje je onaj nezaobilazni novinarski "umjetnik" ili "umjetnički" novinar s golemom šeširčinom Tomić Antiša? Zar on nije zaslužio biti barem počasnim članom toga zbora nakon što ga je nedavno u Splitu zalilo kantom izmeta? Pa on je, eto, postao modernim mučenikom javne riječi u korist svih onih koji nemilice rastaču Hrvatsku i iz dna duše mrze sve hrvatsko! Kao takav morao bi imati sve društvene pogodnosti i sva moguća priznanja. Zdenko Duka je očigleno učinio veliku pogrešku što ga nije uvrstio u taj zbor. To je moj prilog satiri u Hrvata.

DD
ddh
09:52 11.03.2014.

A svi "novinari" koji su izabrani su ili clanovi KPH-e ili SPD- a, a to je jedno ili isto, svi mrze i Hrvatsku i domoljubne Hrvate, svi pljuju po Katolicima i Katolickoj crkvi, pa je onda logicno pitanje, koga oni predstavljaju? I zbog cega se to udruzenje Yugoslavena, udbasa i ateista naziva HND? Jer oni imaju toliko veze s Hrvatskom koliko i jedna guska s friskim vrhnjem.

SQ
squalus
10:31 11.03.2014.

Kakve veze ima D. Pilsel (Carlos, Zvonimir...ili kako se već sve zvao i objavljivao lažne itervjue) sa satirom? To se želi zaštiti od kaznenog progona zbog svog lažnog i pljuvačkog pisanja protiv svega što ima hrvatski predznak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije