Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradala na odmoru

Osmaš u školi nogom u glavu udario curicu i onesvijestio je

nasilje
14.12.2010.
u 15:55

Učenik ima ADHD, odnosno poremećaj u ponašanju. To mu je svojevrsna ispričnica za sve nepodopštine koje čini, kaže ravnatelj škole

U pauzi između dva nastavna sata 14-godišnji učenik bez ikakvog je povoda nogom u glavu udario vršnjakinju i kolegicu iz razreda. Od siline udarca djevojčica je odbačena na zid o koji je udarila potiljkom te u jednom trenutku ostala bez svijesti.

“Vodili su me da povraćam”

Ovaj se incident zbio u ponedjeljak kasno poslijepodne u hodniku Osnovne škole Mate Lovraka u Županji.

- Sjedila sam ispred dvorane za tjelesni i čekala početak sata kada je naišao učenik koji je počeo mahati nogom ispred moje glave, a onda me svom snagom udario točno u čelo. Nisam odmah osjetila bol koliko mi se sve zavrtjelo, pala sam, a svi su pritrčali da me podignu. Jedna od prijateljica prijavila ga je nastavniku tjelesnog i kazala mu kako mi nije dobro, ali je on odgovorio da nije liječnik te inzistirao da ostanem na satu. Nedugo potom vodili su me da povraćam – prepričala je incident napadnuta učenica.

Da joj se nešto dogodilo, roditelji su doznali čim se nakon povratka iz škole pojavila na kućnim vratima. Bila je, kažu, jako blijeda.

- Ne razmišljajući ni trenutka pošla sam k roditeljima napadača koji žive s druge strane ceste da sve razjasnimo. Njegova majka je i bila spremna na razgovor, ali otac nas je skoro potjerao uz upozorenje da nemamo što razgovarati o njegovu sinu. Bilo je mučno, nisam od njih očekivala ispriku, ali da će se ponašati baš tako – još uvijek u nevjerici govori majka učenice. Poznato joj je, napominje, da je napadač poznat kao problematičan učenik, da često zadirkuje svoje vršnjake.

Odgovornost roditelja

- Učenik ima ADHD, tj.odnosno poremećaj u ponašanju i potvrdu o tome, koja mu je svojevrsna ispričnica za sve nepodopštine koje čini. Nakon ovoga što je učinio postupit ćemo sukladno Pravilniku o postupanju u slučaju nasilja te će mu na prijedlog razrednika biti izrečen ukor ili strogi ukor. S njim će porazgovarati i školski psiholog koji je jako dobro upoznat s njegovim ponašanjem zadnjih godina za koje, po mojem mišljenju, veliku odgovornost snose i roditelji – kaže ravnatelj škole Marijan Oršolić.

Komentara 354

OB
-obrisani-
22:16 14.12.2010.

Idiot!

OB
-obrisani-
22:10 14.12.2010.

haha taman napisao članak LOL.Jao kako su ljudi jadni kasd su očajni da postignu cilj!

OB
-obrisani-
22:00 14.12.2010.

ma da umiremo od straha i nećemo moći zaspati nikako jer si nas nasmrt preplašio LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije