Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra sezona

Osječki kazalištarci odigrali 348 predstava pred 71.694 gledatelja

dječje kazalište branka mihaljevića
Davor Javorović/PIXSELL
21.07.2013.
u 10:34

Osječki kazalištarci priključili su se i 100. obljetnici objavljivanja prvog hrvatskog romana za djecu "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića" Ivane Brlić - Mažuranić i tim povodom obnovili istoimenu predstavu.

Čak 348 predstava izvelo je Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, a koje su pogledala 71.694 gledatelja. Rezime je to protekle kazališne sezone u kojoj su na daske postavljena i četiri nova naslova te jedna svečana obnova. Sezonu je otvorila \"Žar ptica\" koja je odigrana 45 puta dok je tradicionalna božićna predstava \"Družba djeda Abeceda\" izvedena osam puta više.

- U Novu godinu zakoračili smo s premijerom \"Cik Cak\", neverbalnom predstavom, a nastavili smo s \"Grgom Čvarkom\" čiju smo 50. jubilarnu izvedbu proslavili na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku krajem ovoga lipnja - ističe ravnateljica Jasminka Mesarić.

Osječki kazalištarci priključili su se i 100. obljetnici objavljivanja prvog hrvatskog romana za djecu \"Čudnovate zgode Šegrta Hlapića\" Ivane Brlić - Mažuranić i tim povodom obnovili istoimenu predstavu. Sve što su protekle sezone postavili na daske, nastavit će igrati i u slijedećoj. Nagradama je \"okićen\" \"Emil i detektivi\" u režiji Nikole Zavišića na Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade za najbolju režiju te za najbolju mušku ulogu Emila kojega je utjelovio Mladen Vujčić. Na 24. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske prosudbeni odbor nagradio je predstavu \"Grgča Čvarak\" Tamare Kučinović koja je zaradila i Povelju za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije