Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iza rešetaka

Osječanin D. Tobler u jednoj od najkrvavijih ćelija na svijetu

droga, domagoj tobler (1)
Zoran Marinović
23.03.2011.
u 21:00

Ni sama ne zna kako skuplja novac. Ipak, svaki tjedan uspije poslati 200 dolara na račun u Paragvaj.

– Šaljem ih za slobodu svoga sina. A slobodu ću ja njemu kupiti! Platit ću tih 25.000 eura, koliko treba da bi se vratio u Hrvatsku – odlučna je Osječanka Jasminka Novaković, čiji je sin Mirko (20) već dva i pol mjeseca u zatvoru u Paragvaju zbog šverca kokainom. Mirko i njegov godinu stariji sugrađanin Domagoj Tobler uhićeni su sredinom siječnja na aerodromu u glavnom paragvajskom gradu Asuncionu dok su u želucima prenosili 70-ak kapsula čistog kokaina, ukupne mase oko 1,2 kilograma.

Na europskom bi tržištu ta pošiljka, pomiješana, vrijedila oko pola milijuna eura. Njih dvojica tako su postali “mule”, nosači droge, “zapeli” su iza rešetaka gdje je teško sačuvati živu glavu. Mirko je zadržan u istražnom zatvoru, dok je Domagoj Tobler prebačen u zloglasni gradski zatvor Tacumbu. Iza zidina Tacumbua nasilje i ubojstva nisu rijetkost.

>>Više o sudbini Osječana i uvjetima u paragvajskim zatvorima pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

Komentara 19

DA
damian2
21:41 27.03.2011.

Majka , ko majka radi sve za svog sina. Ail zar nije prije trebala puno vise poduzimati da joj mali ne upadne u tako sto?

TR
trckaralo
21:07 23.03.2011.

Alooo novinar! Pa to su kriminalci i dobili su kaj su zaslužili! Kakav je ovo srcedrapateljski članak??? Istina da smo mi mafijaška država gdje je kriminal na najvišoj cijeni, no ipak, ono, bar reda radi ne bi o kriminalcima trebalo pisati u tom tonu. Neka istrunu tamo.

PO
posluzitelj
10:01 24.03.2011.

Tacumbu se zatvara i zatvorenike ce preseliti u duge zatvore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije